|

Volvo'dan geleceğin seyahat konsepti

Otonom araçlar gelişen teknolojiyle beraber hayatımızda yer almaya başladı. Volvo’nun tamamen otonom ve elektrikli konsepti 360c, konfor ve teknolojiyi bir araya getiriyor. Firma gelecekte seyahat anlayışının nasıl olacağına dair bazı ipuçları veriyor.

Yeni Şafak
10:28 - 7/09/2018 Cuma
Güncelleme: 10:52 - 7/09/2018 Cuma
Yeni Şafak
Volvo 360c konseptiyle kısa mesafeli uçuşları bitirmeyi amaçlıyor.
Volvo 360c konseptiyle kısa mesafeli uçuşları bitirmeyi amaçlıyor.

Dünyanın en güvenli otomobillerini üreten Volvo, gelecekteki seyahat vizyonunu bir video ile tanıttı. Firma, yakın gelecekte tanıtacağı araçlardaki konforla hava yolu şirketlerine kafa tutmayı amaçlıyor. Volvo’nun konsept otomobili 360c’de direksiyon simidi veya günümüzdeki otomobillerde yer alan kontrol araçları bulunmayacak. 360c konseptinin şimdilik sadece bir tasarım olduğunu belirtmekte fayda var.

Yeni iş modelleri açacak

İsveç’te tanıtımı yapılan aracın seri üretimiyle ilgili bir bilgi paylaşılmadı. Ancak 360c konsepti, Volvo’nun gelecekte nasıl bir yol izleyeceğine dair ipuçları veriyor. 360c, otonom araçların dört farklı potansiyel kullanımını gözler önüne seriyor.


Volvo CEO’su Hakan Samuelsson, önümüzdeki yıllarda işlerin değişeceğini ve değişen sektöre öncülük edeceklerini söylüyor. Samuelsson otonom sürüşün, yeni iş modellerini açacağını ve tüketicilerin araç sürmek için harcadıkları vakti başka bir şeye yönlendirebileceğini belirtti.


Kısa mesafeli uçuşları bitirebilir

Volvo yeni konseptiyle beraber bir kavram oluşturmaya çalışıyor. Bu kavramın “kısa mesafeli hava yolculuğu için potansiyel olarak karlı bir rakip” olarak tanımladığı şeyi de temsil etmesi gerekiyor. 300 kilometrelik kısa rotaların, “alternatif bir seyahat tarzıyla bozulmaya en uygun adaylar” olduğunu ileri sürüyor.

Volvo’nun bu yeni ve göz alıcı konseptinin seri üretime geçip geçmeyeceği bilinmiyor. Ancak bu şekilde bir seyahat alternatifi özellikle kısa mesafeler için uçak biletlerine etki edebilir.



#Volvo
#360c
#konsept
6 yıl önce