|

​Elektrikli ilk yerli üretim otomobil görücüye çıktı

Uzun zamandır üzerinde çalışılan yerli otomobil projesi kapsamında ilk elektrikli yerli otomobil üretildi. Özellikleri itibariyle küresel otomobil pazarındaki diğer elektrikli araçlara taş çıkaran araç, batarya kapasitesi, şarj süresi ve batarya dayanıklılığı ile dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

Yeni Şafak
16:21 - 10/10/2016 Pazartesi
Güncelleme: 13:22 - 10/10/2016 Pazartesi
Yeni Şafak
Türkiye, tamamen elektrikle çalışan ilk yerli otomobilini üretti.
Türkiye, tamamen elektrikle çalışan ilk yerli otomobilini üretti.

Türkiye'nin uzun zamandır yerli üretim otomobil üzerinde büyük bir gizlilikle çalışma yürüttüğünü biliyoruz. Bu çalışmalar yavaş yavaş sonuç vermeye başladı ve ilk yerli üretim elektrikli otomobilini görücüye çıkarttı. Böylece dünya üzerinde yenilenebilir enerji ile çalışan araç üretmek için yarışa giren firmalar arasında Türkiye, bende varım dedi. Yerli otomobil üretimi için yakın geçmişte çalışmaya başlayan Türkiye, başarılı bir elektrikli araçla karşımıza çıktı.



KKTC Yakın Doğu Üniversitesi bilim insanları Günsel Model 1 adında elektrikli aracın üretimini ve tanıtımını gerçekleştirdi. Tamamı yerli üretim olan aracın özellikleri, dünyada otomobil pazarı liderlerinin ürettiği araçların birçoğundan başarılı bir tasarım ve donanıma sahip. 90 farklı tasarım arasında belirlenen araç, 4 kişilik yolcu kapasitesi ile bellenen konforu fazlasıyla karşılamayı başarmış.







Ayrıca Sessizliği Sür sloganı ile rakiplerine taş çıkaran batarya kapasitesi, ilk yerli üretim elektrikli otomobilin başarısını gözler önüne seriyor. Hızlı şarj istasyonu ile yarım saat gibi kısa bir sürede tam doluluk oranı çıkabilen otomobil, tek şarj ile 350 km yol gidebiliyor. Ayrıca yapılan testler sonucu 500 bin km ardından bile bataryanın ömrü yüzde 90'lar seviyesinde kalabiliyor. 0 dan 100 km ye 8 saniyede çıkabilen araç, üretim sürecinin ardından yakın zamanda satışa sunulması bekleniyor.






#Yerli elektrikli otomobil
#Günsel model 1
#Yakın Doğu Üniversitesi
8 yıl önce