https://img.piri.net/piri/upload/3/2025/10/4/2b2b29b6-kz4jpq3hnpmypfxtsr32p.webp
Adem Değirmenci
14:17, 04/10/2025, CumartesiG: Güncelleme: 11:17, 07/10/2025, Salı

AK Parti İstanbul Milletvekili Sena Nur Çelik Kanat’tan Türk heyetini suçlayan Alman vekile ders niteliğinde sözler: Avrupa Konseyi'nde Gazze soykırımını haykırdı

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi’nde (AKPM) düzenlenen oturumda, İsrail’in Gazze’deki yıkıcı saldırıları ve gazetecilere yönelik şiddet gündeme geldi. Oturumda konuşan AK Parti İstanbul Milletvekili Sena Nur Çelik Kanat, İsrail’in Gazze’de hiçbir kısıtlama gözetmeden saldırılarını sürdürdüğünü, yardım girişlerini engellediğini, gazetecileri, Birleşmiş Milletler personelini ve insan hakları savunucularını hedef aldığını ve Batı Şeria’daki yasa dışı yerleşimlerini durmaksızın genişlettiğini vurguladı. Çelik Kanat, Sumud Filosu’na yapılan saldırıya sert tepki göstererek, alıkonulan aktivistlerin derhal serbest bırakılmasını talep etti. Çelik Kanat Türkiye’nin barış için yeterince çalışmadığını iddia eden Alman vekile de net yanıt verdi.

Çelik Kanat, İsrail’in Gazze’de yardım girişlerini engellediğini, gazeteciler, Birleşmiş Milletler personeli ve insan hakları savunucularını hedef aldığını, Batı Şeria’daki yasa dışı yerleşimlerini ise durmaksızın genişlettiğini vurguladı. Özellikle Sumud Filosu’na yapılan saldırıya dikkat çeken Çelik Kanat, alıkonulan aktivistlerin derhal serbest bırakılması çağrısı yaptı.

‘BARIŞ İÇİN TÜRKİYE'DEN DAHA FAZLA ÇALIŞAN BAŞKA BİR ÜLKE YOK’

Milletvekili, İsrail’in Gazze’ye saldırılarını “hakikate karşı bir savaş” olarak nitelendirerek, “İsrail bombalar mahalleleri yıkmadan önce çoğunlukla evlerinde aileleriyle birlikte olan 246 gazeteciyi öldürdü ve onları kasıtlı olarak susturdu. Gazze’nin tanıklarını infaz ediyor” dedi.

AK Parti İstanbul Milletvekili Sena Nur Çelik Kanat
AK Parti İstanbul Milletvekili Sena Nur Çelik Kanat

Alman bir vekilin Türkiye’nin barış için yeterince çalışmadığı yönündeki iddialarına yanıt veren Çelik Kanat, “Orta Doğu’da barış için Türkiye’den daha fazla çalışan başka bir ülke yok” ifadelerini kullandı. Çelik Kanat, İsrail’in eylemlerinin güvenlik ile ilgili olmadığını, uzun süredir süren yasa dışı işgal ve mülksüzleştirme uygulamalarının devamı olduğunu vurguladı.

Çelik Kanat sözlerini şöyle sürdürdü:

“Böyle utanç verici bir sessizliğin geriye hangi ahlaki otorite kalır? Sessizlik tarafsızlık değil, suç ortaklığıdır. Devletler ve kurumlar, Gazze’ye yardım girişlerini sağlamak ve hesap verebilirliği tesis etmek için derhal harekete geçmeli.”
Yorumlar
Avatar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026