FETÖ’nün sahipleri hâlâ umutlu

Hüseyin Likoğlu
Hüseyin LikoğluYeni Şafak Gazete Yazarı
04:00, 18/05/2024, Cumartesi • Yeni Şafak Haber Merkezi
FETÖ’nün sahipleri hâlâ umutlu

15 Temmuz darbe ve ihanet girişimi üzerinden 8 yıl geçti, ancak hâlâ Ankara’da FETÖ kumpası konuşuyoruz. Ankara’da bir suç örgütüne yönelik başlatılan ve zamanla dallanıp budaklanan bir soruşturma, FETÖ’nün tüm yöntemleriyle hâlâ capcanlı olduğunu ortaya koydu.

Herkesin bildiği, okuduğu konuyu kısaca özetlersek, 8 Eylül 2023 tarihinde Ayhan Bora Kaplan isimli şahıs Ankara’da Esenboğa Havalimanı yolunda şatafatlı bir törenle gözaltına alındı. Kaplan daha önce benzer suç isnatlarıyla soruşturmalar geçirmişti.

Ortaya çıkan tabloya göre, bir film sahnesi oluşturarak, yapılan gözaltı operasyonu, aslında Ayhan Bora Kaplan’dan daha ileri bir hesapla yapılmış. İl Emniyet Müdür Yardımcısı takım elbiseli, göbekli haliyle sahnede başrolde yer alıyor. Olayı bilmeyen birisi görüntüleri izlese yıllar önce keyifle izlediğimiz Polis Akademisi filminden bir sahne zanneder.

Olayın giderek, ayaklarına dolanmasının sebebi, hedefledikleri amaca ulaşamamaları... Son günlerde ortaya çıkan bilgiler ve görüntüler, birilerinin Kaplan operasyonuyla başka hesaplar içinde olduğunu gözler önüne serdi.


FETÖ’VARİ ‘GİZLİ TANIK’ SENARYOSU DEVREDE!

İlk başta bir önceki emniyet yetkililerinin hedef alındığı düşünüldü. Soruşturma derinleştikçe başka hesaplar peşinde olanlar, işlerin istedikleri yönde ilerlemediğini anlayınca paniklemeye başladı. Panikledikçe FETÖ’vari yöntemlere başvurdular. FETÖ’den çok iyi hatırlayacağımız ‘gizli tanık’ senaryosunu devreye aldılar.

Ayhan Bora Kaplan operasyonuyla bir önceki emniyet yetkililerinin görevlerini yapamadıkları tezini işleyerek, olayı farklı boyutlara taşıyacaklardı. Ancak, soruşturma aşamasında önceki emniyet yetkililerinin Kaplan ile ilgili eksiksiz bir dosya yaptıkları gerçeğiyle karşılaştılar. Bu gerçekten yola çıkarak, olayı dönemin yargı boyutuna evirmeye kalkıştılar. Gizli tanık yöntemiyle, eski adalet bakanları ve bazı yargıçları olaya dahil etmeye kalkıştılar.

İşin dikkat çekici tarafı bütün bu faaliyetler FETÖ, PKK ve yabancı kaynaklı medya kuruluşları tarafından desteklendi. Soruşturma devam ederken, FETÖ’nün medyadaki kumpasçısı kaçak Cevheri Güven’e emirlerindeki polislerin bilgi sızdırdığı tespit edildi. Ne yazık ki o polislerin bağlantıları hâlâ ortaya çıkarılmadı.


FETÖ BU İŞİN NERESİNDE?

Olay yargıya intikal etti, devletin tüm birimleri olayla ilgili gerekli inceleme ve soruşturmaları yapıyor. Olayın aslı, eninde sonunda ortaya çıkarılacak. Bizi ilgilendiren boyutu ise, FETÖ bu işin neresinde? Niye FETÖ şüphesi ortaya çıkıyor? Çünkü ortaya çıkan bütün yöntemler FETÖ’yü işaret ediyor, çünkü FETÖ’cülerin bu işten bitleri kanlandı.

FETÖ bitmiş, vazgeçmiş, pes etmiş bir örgüt değil. İstese de vazgeçemez. Zira FETÖ’nün bir sahibi var. O sahibi hâlâ FETÖ’den umutlu ve hâlâ iş paslıyor FETÖ’ye!..

Fetullahçı Terör Örgütü tam olarak, bu işin neresinde bilmiyoruz. Ama, olayın içinde olanların ne yazık ki hepsinin, başka bir cemaat titriyle hareket ettiklerini görüyoruz. Renklenmiş FETÖ’cü mü bunlar yoksa, o cemaat de FETÖ gibi bir yapılanma içinde mi, bunun da iyi araştırılması lazım. İlginç olan bu ağ sadece emniyette değil, yargıda, TSK’da, sağlıkta, bürokrasinin çeşitli kurum ve birimlerinde birlikte hareket ediyor. Aynı şekilde medya ve STK dahil sivil unsurları da var!..

Yorumlar
Avatar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026