|

YGS puanlı 4 yıllık lisans bölümleri! YGS'yle girilecek üniversite bölümleri

YGS-1, YGS-2, YGS-4, YGS-5, YGS-6 puanlarıyla girilecek 4 yıllık lisans bölümleri haberimizde sizlerle paylaştık. İşte YGS puanlı 4 yıllık lisans programları...

Yeni Şafak
13:10 - 28/03/2017 Salı
Güncelleme: 13:15 - 28/03/2017 Salı
Diğer
YGS-1, YGS-2, YGS-4, YGS-5,  YGS-6 puanlarıyla girilecek 4 yıllık lisans bölümleri haberimizde sizlerle paylaştık.
YGS-1, YGS-2, YGS-4, YGS-5, YGS-6 puanlarıyla girilecek 4 yıllık lisans bölümleri haberimizde sizlerle paylaştık.

YGS-1, YGS-2, YGS-4, YGS-5, YGS-6 puanlarıyla girilecek 4 yıllık lisans bölümleri haberimizde sizlerle paylaştık.



Bazı lisans programları, YGS puan türleri ile öğrenci alacak. Kimya Öğretmenliği YGS-2, Okul Öncesi Öğretmenliği programına YGS-5; Özel Eğitim Öğretmenliği, Zihin Engelliler Öğretmenliği, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği, Görme Engelliler Öğretmenliği, İşitme Engelliler Öğretmenliği, İlahiyat gibi programlara YGS-4; Üstün Zekalılar Öğretmenliği, İşletme Bilgi Yönetimi (Yüksekokul), İnsan Kaynakları Yönetimi (Yüksekokul) programlarına YGS-6 puan türüyle öğrenci yerleştirilecek.



LYS PUAN TÜRLERİ


Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) ve barajı geçenlerin katılacağı Lisans Yerleştirme Sınavları'na (LYS) girecek olan gençlerin bu yıl dikkat etmeleri gereken nokta, programlarda yapılan “puan türü” değişiklikleri ve testlerin değişen ağırlıkları olacak.



Bu değişiklikler, başta hukuk olmak üzere Türkçe Matematik (TM) puan türleri ile tercih yapacak gençleri yakından ilgilendiriyor. Çünkü hukuk fakültelerine bu yıldan itibaren TM-2 ile değil, TM 3 ile öğrenci alınacak, edebiyat soruları bu puanın oluşmasında daha fazla etki yapacak.



TM puan türünü oluşturan sınavlardan Türkçe Matematik (LYS-3) sınavındaki testlerin ağırlık katsayıları da değişti. Bu değişikliklerin ne anlama geldiğine bakalım.



Başta hukuk, işletme, sosyoloji, psikoloji gibi Türkçe Matematik (TM) puan türleriyle tercih yapacak öğrencinin gireceği sınavlar değişmeyecek. Yine eski yıllarda olduğu gibi Matematik (LYS-1) ve Edebiyat- Coğrafya (LYS-3) sınavlarına girecek.



LYS-1'de 50 soruluk matematik, 30 soruluk Geometri testlerini yanıtlayacak. Ardından LYS-3'te Türk Dili ve Edebiyatı Testi'nde 56, Coğrafya-1 Testi'nde ise 24 soru çözecek. Bu iki sınav sonucunda öğrencinin üç farklı puan türüne sahip Türkçe Matematik (TM) puanları hesaplanacak.



#YGS
#YGS puanlı 4 yıllık lisans bölümleri
7 yıl önce