|

Asgari ücret toplantısı ilk toplantısı bugün! Temmuz ayı asgari ücret zammı belli olacak

Asgari ücret maaş zammı için gözler komisyonun düzenleyeceği toplantılara çevrildi. Temmuz ayına kısa bir zaman kala asgari ücretle çalışan 7 milyon vatandaş son gelişmeleri yakından takip ediyor.Temmuz 2023 asgari ücret zam görüşmeleri ile yeni asgari ücret maaşları belli olacak. Peki, asgari ücret komisyonu ne zaman toplanacak? İşte, komisyon tarafından gerçekleştirilecek asgari ücret toplantısı hakkında detaylar...

09:01 - 13/06/2023 الثلاثاء
Güncelleme: 09:58 - 13/06/2023 الثلاثاء
Yeni Şafak
Asgari ücret
Asgari ücret

Cumhurbaşkanı Erdoğan daha önce yaptığı açıklamada asgari ücrete ara zam yapılacağını dile getirmişti. Son olarak kamu işçisi maaşının 15 bin liraya yükseltilmesi, en düşük emekli maaşının 7.500 lira, en düşük memur maaşının 22 bin liraya çıkarılacak olması sebebiyle gözler milyonların beklediği asgari ücrete çevrildi.

ASGARİ ÜCRET KOMİSYONU NE ZAMAN TOPLANACAK?

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, asgari ücrete yapılacak ara zam oranını görüşmek üzere 13 Haziran'da toplanacak.

Doğrudan 7 milyondan fazla çalışanı, dolaylı olarak ise tüm vatandaşları ilgilendiren yeni asgari ücret zammına ilişkin süreç 13 Haziran'da başlayacak.

YENİ KABİNEDE İLK GÜNDEM ASGARİ ÜCRET OLDU

Türkiye Yüzyılı'nın ilk kabine toplantısı asgari ücret, emekli ve memur zammı başta olmak üzere ekonomi ağırlıklı gündemle toplandı. Başkan Recep Tayyip Erdoğan, işçi ücretlerinde iyileştirme yapılarak alım gücünün artırılması talimatını verdi. İlk adım olarak ücretler iyileştirilerek alım gücü artırılacak. İkinci adım olarak artan alım gücünün korunması hedeflenecek. Bu doğrultuda ilk adım asgari ücret olacak.

Erdoğan, vakit kaybetmeden Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun toplanması talimatını verdi.

TİSK'TEN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI!

TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol, asgari ücret ara zam maratonu öncesinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ı ziyaret etti. Toplantının ardından Akkol açıklamalarda bulundu.

TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol, asgari ücret ara zam maratonu öncesinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ı ziyaret etti. Akkol toplantının ardından açıklamalarda bulunurken şunları söyledi:

Bayrama kadar tamamlamak istiyoruz. Güzel bir süreç temenni ediyorum. Bir önceki bakanımızın bir beyanatı oldu ama baştan sona dinlediğimizde ücretin dolara endekslenmemesi gerektiğini ifade ediyor. Temenni olarak belirli seviyelerden bahsediyor. Biz Türkiye Cumhuriyeti'ndeyiz, başka para birimleriyle belirlenmiyor. Komisyon her şeyi dikkate alıyor. 100'den fazla parametre değerlendirilecek. İyi niyet var, onun altını çizmek istiyorum. Enflasyon düşüş trendinde, buna rağmen ara zam olması görüşündeyiz. Çalışanın da iş vereni de dikkate alacağız. TL konuşacağız her zamanki gibi.

AK PARTİ’DEN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammed Akbaşoğlu kısa süre içerisinde yapılması planlanan emekli, memur ve asgari ücret zammına ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

28. dönem milletvekili seçimleri yeni tamamlandığından henüz Meclis’te ilgili komisyonların kurulmasına ilişkin çalışmalar tamamlandı.

Akbaşoğlu yaptığı açıklamada “ Biz inşallah asgari ücret ile ilgili ve en düşük memur maaşının 22 bin lira olmasıyla ilgili kanun teklifimizi hemen komisyonlar oluşur oluşmaz inşallah bu çalışmaları ortaya koyacağız.” ifadelerini kullandı.

2023 ASGARİ ÜCRET ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Asgari ücret son olarak geçtiğimiz zam döneminde %54.66 zamlanarak 8 bin 506 lira oldu. Henüz yeni dönemin zam oranlarına ilişkin bir açıklama bulunmuyor. Zam oranları Asgari ücret tespit komisyonu tarafından yapılacak görüşmeler sonucunda belli olacak. Konuyla ilgili son kararı ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı verecek.


#asgari ücret
#Asgari Ücret Tespit Komisyonu
#asgari ücret toplantısı
1 عام قبل