|

Aylık sahur vakitleri: Ankara sahur vakti ve imsak saati 2018

Ankara sahur vaktini ve imsak saati belli oldu. 16 Mayıs itibariyle vatandaşlar ilk sahurlarına kalkacak ve oruca niyet edecekler. Öte yandan ise Diyanet tarafından imsakiye paylaşıldı. Ankara’da imsak saat 03.42’deyken güneş ise 05.26’da doğacak. İşte Ankara için aylık sahur vakti.

Yeni Şafak
15:41 - 15/05/2018 Salı
Güncelleme: 15:47 - 15/05/2018 Salı
Diğer
Diyanet tarafından 2018 Ankara sahur vakti ve imsak saati açıklandı.
Diyanet tarafından 2018 Ankara sahur vakti ve imsak saati açıklandı.

Ankara için aylık sahur vaktini Yeni Şafak ile takip edebilirsiniz. Sizler için özel olarak oluşturmuş olduğumuz aylık namaz vakitleri sayfasıyla tüm günleri takip edebilirsiniz. Aynı zamanda sizlere alternatif olarak sunacağımız Diyanet imsakiyesiyle birlikte gün gün Ankara sahur vaktini öğrenebilirsiniz.

Diyanet 2018 Ankara imsakiyesini sizlere sunuyoruz. Aşağıdaki tablo üzerinden gün gün Ankara sahur vaktini ve imsak saatini öğrenebilirsiniz.


ORUÇ İBADETİ VE NEFİS TERBİYESİ

Oruç ibadeti, İslam'ın beş temel esasından biridir. Farz oluşu kitap, sünnet ve icma ile sabittir. Yüce Allah,

يا ايها الذين امنوا كتب عليكم الصيام كما كتب على الذين من قبلكم لعلكم تتثون

“Ey müminler! (Kötülüklerden ve haramlardan) korunmanız için oruç tutmak, sizden öncekilere farz kılındığı gibi size de farz kılındı” (Bakara, 2/183) buyurmuştur. Peygamberimiz (a.s.) ise

من صام رمضان ايمانا واحتسابا غفر له ما تقدم من ذنبه

"Kim faziletine inanarak ve karşılığını Allah'tan bekleyerek Ramazan orucunu tutarsa geçmiş günahları bağışlanır buyurmuştur.

Oruç Kelimesinin Anlamı

Oruç kelimesi âyet ve hadislerde "savm" ve "sıyâm" kelimeleriyle ifade edilmiştir. Bu kelime sözlükte kişinin kendisini yeme, içme, yürüme ve konuşma gibi her hangi bir söz, eylem ve davranıştan alıkoyması anlamlarına gelir. Kur'ân'da bu anlamda kullanılmıştır. (Mer- yem, 26) Dini bir terim olarak savam; müminin ibadet niyetiyle imsâk vaktinden iftar vaktine kadar kendisini yeme, içme ve cinsel ilişkiden alıkoyması demektir.

Oruç Evrensel Bir İbadettir

Oruç ibadeti insanlık tarihi kadar eskidir. Yüce Allah,

كتب عليكم الصيام كما كتب على الذين من قبلكم

“Sizden öncekilere farz kılındığı gibi size de farz kılındı” âyeti ile orucun Hz. Adem’den Hz. Muhammed (a.s.)’a kadar bütün insanlara farz kılındığını bildirmektedir.

Tâbîîn müfessirlerinden Katâde b. Dâime, Allah’ın önceki toplumlara farz kıldığı oru- cun Ramazan orucu olduğunu söylemiştir. Yahûdiler, Ramazan orucunu terk etmişler, yerine yılda bir gün oruç tutmaya başlamışlardır. Hıristiyanlar ise sıcak sebebiyle orucu bahar mev- simine almışlar, bu değişimin karşılığı olarak 10 gün ilave yapmışlardır. Daha sonra 10 gün daha ilave ederek orucu 50 güne çıkarmışlardır.

Sizlere bu yazımızda Ankara sahur vaktini ve imsak saatlerini hazırladık.

#Ankara
#Sahur vakti
#Ankara imsak saati
6 yıl önce