|

Boğaz Ağrısı nasıl geçer? Hangi besinler iyi gelir?

Genellikle viral enfeksiyonlar nedeniyle meydana gelen boğaz ağrısı grip, soğuk algınlığı, mononükleoz, koronavirüs hastalığı (COVID-19), kızamık, suçiçeği, kabakulak gibi hastalıkları beraberinde getirebilir. Sık sık rastlanan bu şikayet bireyler için oldukça rahatsız edici olabiliyor. Peki ilaçsız boğaz ağrısı nasıl geçer? Hangi besinler iyi gelir? Yutkunma zorluğu nasıl geçer? İşte bütün soruların cevapları...

12:09 - 29/08/2022 Pazartesi
Güncelleme: 12:25 - 29/08/2022 Pazartesi
Yeni Şafak
Boğaz ağrısı, grip
Boğaz ağrısı, grip

Hem boğaz ağrısının hem de soğuk algınlığının en yaygın nedeni gribe neden olan virüslerdir. Çok nadir olarak çok fazla yüksek sesle konuşmak ya da kuru hava gibi faktörler de kişinin bu ağrıyı yaşamasına sebep olabilir.

BOĞAZ AĞRISI BELİRTİLERİ NELER?

>
Yutkunma zorluğu
>
Boğazda ağrı
>
Boğazda kaşıntı hissi
>
Ses değişikliği
>
Öksürük
>
Halsizlik

BOĞAZ AĞRISINA İYİ GELEN DOĞAL YÖNTEMLER

>
Bakterilerle savaşmak için yüzyıllardır kullanın
elma sirkesi
boğaz ağrısını en hızlı çözebilecek besinlerden bir tanesi. Sabah ve akşam olmak üzere günde 2 yemek kaşığı içerek hem boğaz ağrısını en kısa sürede çözebilir hem de bağışıklık sisteminizi güçlendirebilirsiniz. Elma sirkesini gargara yapımında da kullabilirsiniz.
>
Antibakteriyel özelliği sayesinde oluşan enfeksiyonları en kısa sürede geçirebilen
zencefil
, soğuk algınlığı, boğaz ağrısı ve tıkanıklığı giderme de oldukça etkili bir besin. İster bir parça kesip çiğneyebilir, isterseniz de suda 10 dakika kaynatıp içebilirsiniz. 1 tatlı kaşığı bal da ilave edebilirsiniz.
>
Prebiyotik özelliği ile vücuttaki yararlı hücreleri arttıran
bal
, hem boğazınızı yumuşatmaya hem de öksürüğünüze iyi gelecek. Kış hastalıkları ve gribe karşı bağışıklık sistemini kuvvetlendirdiği bilinen bu muazzam besini istediğiniz şekilde tükebilirsiniz.
>
C vitamini ve içerdiği antioksidanlar sayesinde
limon
boğaz ağrısı, grip ve soğuk algınlığı azaltabilen faydalı bir besin. Bir bardak ılık su içerisinde yarım limon suyu sıkılıp sabahları aç karına içilebilir.
>
Boğazdaki tahrişi azaltan ve ağrıların hafiflemesine yardımcı olan
papatya çayı,
farenjit, bademcik iltihabı, larenjit, ağız ve boğaz mukozası iltihaplarında da oldukça etkili bir besin. Gargara olarak kullanılması şikayetlerinizi hafifletebilir, düzenli olarak tüketildiğinde de bağışıklık sisteminizi güçlendirebilir.


#boğaz ağrısı
#zencefil
#elma sirkesi
#grip
#papatya çayı
#bağışıklık sistemi
#limon
2 yıl önce