ABD Başkanı Trump: Benim zamanım çok ama İran'ın yok

21:36, 23/04/2026, PerşembeG: Güncelleme: 23:46, 23/04/2026, Perşembe
Yeni Şafak
AFP
ABD Başkanı Trump: Benim zamanım çok ama İran'ın yok
Trump, İran için zamanın azaldığını savundu.

ABD Başkanı Donald Trump, İran ile devam eden müzakere sürecine ve savaşa ilişkin açıklamalarda bulundu. İran ile anlaşmanın ancak ABD ve dünyanın geri kalanı için uygun olduğunda yapılacağını ifade eden Trump, "Savaşı bitirmek için sabırsızlandığımı yazanlara sesleniyorum, zamanım çok ama İran'ın yok. Bundan sonra durum sadece daha da kötüye gidecek." dedi. İlerleyen saatlerde yeni açıklamalarda bulunan ABD Başkanı, İran'la anlaşma sağlanması halinde Hürmüz Boğazı'nın açılacağını belirterek, "Anlaşma yapmak istemiyorlarsa askeri olarak bitiririz. İran ile şu an anlaşma yapabilirim. Benzinimiz daha pahalı olacak. ABD'liler de bedel ödeyecek." ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Donald Trump, yaptığı açıklamada, küresel ekonomiyi sarsan çatışmanın etkileri sürerken ABD’nin İran’la savaşı sona erdirmek için herhangi bir baskı altında olmadığını, ancak “Tahran için saatin işlediğini” söyledi.

Trump sosyal medya platformu Truth hesabından yaptığı paylaşımında, “Dünya kadar zamanım var, ancak İran’ın yok — saat işliyor!” ifadelerini kullandı.

İran ordusunun yok edildiğini ve liderlerinin hayatta olmadığını belirten ABD Başkanı, 'ablukanın tamamen kapalı ve güçlü olduğunu ve bundan sonra işlerin sadece daha da kötüleşeceğini' ileri sürdü.

Trump ayrıca İran ile anlaşmanın ancak ABD ve dünyanın geri kalanı için uygun olduğunda yapılacağını da ifade etti.

"İran yeniden silahlanmış olabilir"

ABD Başkanı Trump, İran'la ilgili daha sonra yeni açıklamalarda bulundu.

İki hafta süren ateşkeste İran'ın yeniden silahlanmış olabileceğini ve bunu yıkacaklarını ileri süren Trump, "İran'la anlaşmanın süresiz olmasını istiyorum, bu olursa Hürmüz açılacak." dedi.

İran'ın abluka sürecinde ticaret yapamadığını da ifade eden ABD Başkanı, "Görüşüyoruz ama İran karmaşada." diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

"İran atom bombası atacaktı. İran bile İran liderini bilmiyor. İran'da muhatabımız kim bilmiyoruz, kendi içlerinde kavga ediyorlar. Anlaşma yapmak istemiyorlarsa askeri olarak bitiririz. İran ile şu an anlaşma yapabilirim. Benzinimiz daha pahalı olacak. ABD'liler de bedel ödeyecek. Dünya petrolü bizden alıyor. her yerden gemiler ABD'ye petrol almak için geliyor."


Pezeşkiyan'dan Trump'a yanıt: İran’da 'sertlik yanlıları' ya da 'ılımlı' ayrımı yoktur
Dünya
Pezeşkiyan'dan Trump'a yanıt: İran’da 'sertlik yanlıları' ya da 'ılımlı' ayrımı yoktur
İsrail'den İran'a tehdit: ABD'den yeşil ışık bekliyoruz
Dünya
İsrail'den İran'a tehdit: ABD'den yeşil ışık bekliyoruz
İsrail Hava Kuvvetleri'nde casusluk suçlaması: İki askeri personel gözaltında
Dünya
İsrail Hava Kuvvetleri'nde casusluk suçlaması: İki askeri personel gözaltında

Yorumlar
Avatar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026