'Azerbaycan'ı işgal' çığırtkanlığı yapan Ruslara gıyabi tutuklama

20:39, 17/08/2026, Pazartesi
AA
'Azerbaycan'ı işgal' çığırtkanlığı yapan Ruslara gıyabi tutuklama
Azerbaycan Başsavcılığı

Azerbaycan Başsavcılığı, YouTube yayınlarında ülkenin toprak bütünlüğünü hedef alıp şiddet ve fiziksel yok etme çağrısında bulundukları tespit edilen 3 Rusya vatandaşı için arama kararı çıkarıldı. Şüphelilerin Interpol üzerinden iadesi için yasal süreç başlatıldı.

Azerbaycan'da, ülkenin anayasal düzenine ve toprak bütünlüğüne karşı çağrılarda bulunan ve terörizme açıkça çağrı yapan 3 Rusya vatandaşı hakkında gıyabi tutuklama kararı çıkarıldı.

Azerbaycan Başsavcılığından yapılan açıklamada, Rusya vatandaşı gazeteci ve "Moskva 24" televizyon kanalı sunucusu İvan Knyazev, siyasi danışman ve medya uzmanı olarak tanınan Semyon Uralov ile televizyon gazetecisi ve Rusya Ulaştırma Bakanı danışmanı Aleksey Çadayev'in 14 Temmuz 2026'da YouTube'daki "Semyon Uralov" kanalında yayımlanan programda Azerbaycan'a karşı şiddet kullanılmasına, ülkenin anayasal düzeninin zorla değiştirilmesine ve toprak bütünlüğünün parçalanmasına yönelik çağrılarda bulunduklarının tespit edildiği bildirildi.

Açıklamada, söz konusu kişilerin 13 Ağustos'ta yayımlanan programda da Azerbaycan'a karşı şiddet kullanılmasını, bazı kişilerin fiziksel olarak yok edilmesini ve hedef alınmasını savunan ifadeler kullandıkları, bu nedenle terörizme açık çağrılarda bulunduklarına dair ciddi şüphe oluştuğu kaydedildi.

Gıyabi tutuklama kararı alındı

Olayla ilgili soruşturma başlatıldığı bildirilen açıklamada, Uralov, Knyazev ve Çadayev'in Azerbaycan dışında bulunmaları nedeniyle haklarında arama kararı çıkarıldığı ve terörizme açık çağrı, devlet aleyhine açık çağrılar ile milli nefret ve düşmanlığın körüklenmesi suçlarıyla mahkemece gıyabi tutuklama kararı alındığı belirtildi.

Söz konusu kişilerin partner devletlerin topraklarında tespit edilerek yakalanmaları ve Azerbaycan'a teslim edilmeleri amacıyla ilgili kurumlara başvurular yapıldığını, Interpol kanalları üzerinden uluslararası aranmalarının sağlanması için de gerekli çalışmaların yürütüldüğü kaydedildi.


Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Azerbaycan'da kritik mesajlar: İsrail bölgemizin huzurunu tehdit ediyor
Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Azerbaycan'da kritik mesajlar: İsrail bölgemizin huzurunu tehdit ediyor
AB Konseyi Başkanı Michel Aliyev ve Paşinyan'ı ekim sonunda Brüksel'e davet edecek
Dünya
AB Konseyi Başkanı Michel Aliyev ve Paşinyan'ı ekim sonunda Brüksel'e davet edecek
Azerbaycan Savunma Bakanlığı duyurdu: Karabağ'da antiterör operasyonu başlatıldı
Özgün
Azerbaycan Savunma Bakanlığı duyurdu: Karabağ'da antiterör operasyonu başlatıldı

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026