|

FETÖ'nün firari kalemi Opçin teröristlere 'kaçış' kılavuzu hazırladı

Balyoz davasında kumpasın ardından hakkında yakalama kararı çıkarılan ve firari durumda olan FETÖ'nün kalemlerinden Tuncay Opçin, Twitter'da FETÖ mensuplarına 'yurtdışına gidin' mesajları verdi ve madde madde kaçış tavsiyelerinde bulundu.

Yeni Şafak
10:30 - 8/08/2016 Pazartesi
Güncelleme: 10:50 - 8/08/2016 Pazartesi
Diğer

Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik dava ve soruşturmalarda haklarında yakalama kararı olan Fetullah Gülen, Emre Uslu, Ekrem Dumanlı, Tuncay Opçin, hakim, savcı ve iş adamlarının yanı sıra bazı emniyet müdürlerinin de yer aldığı firariler listesine 15 Temmuz sonrası FETÖ'cü askerler de eklendi.



Yurdun 81 ilinde başlatılan operasyonlar kapsamında FETÖ'nün çeşitli meslek dallarındaki mensupları yakalanırken, halen yurt içinde olan teröristlere yönelik operasyonlar tüm hızıyla sürüyor. Bu noktada Türkiye'deki FTEÖ'cülerin yakalanmaması için harekete geçen FETÖ'nün firari kalemi Tuncay Opçin, Twitter hesabı üzerinden açık açık 'nasıl firari olunur?' kılavuzu yayınladı.




FETÖ'cü Opçin'in Twitter'da örgüt mensupları için paylaştığı dikkati çeken tweetler şöyle:



  1. -Habeşistan'a gidin. Orada adil bir melik var. "İslam'ın yeni coğrafyaları, Türkiyeli mazlumları bekliyor"
  2. -Mülteci ve politik sığınmacı olmak istiyorsanız, ancak o ülkeye ulaştığınızda bu başvuruyu yapabilirsiniz.
  3. -Elinizde pasaportunuz varsa ve herhangi bir ülkeye vizeniz yoksa, vize istemen Brezilya gibi ülkelere de gidebilirsiniz.
  4. -Güney Amerika'da pek çok ülke Türkiye'ye vize uygulamıyor.
  5. -Güney Amerika'da, Brezilya, Arjantin, Bolivya, Uruguay, Peru vize uygulamayan ülkeler arasında.
  6. -Kanada vizeniz varsa, hiç beklemeyin. Kanada, göçmenlere sosyal yardım yapıyor. Dil öğrendikten sonra iş imkanları da, oldukça iyi.
  7. -ABD vizeniz varsa, iş imkanları çok geniş olduğu için, basit işlerle bile ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.

"İLK ÇIKIŞ İÇİN TERCİH EDİLİR"

-Afrika ve Güney Amerika'ya gitmeyi düşünenler, buralara gitmeden önce aşı zorunluluğu olduğunu unutmasın.


-Vizesiz Güney Amerika ülkeleri, ilk çıkış için tercih edilebilir. Bu ülkelere giderken bazı aşıları olmanız gerekir.



-Aileler birlikte Türkiye'den ayrılmıyorsa ve çocuklar geride kalıyorsa, mutlaka Noter'den geride kalan eşe muvafakatname verin.


-ABD'ye ilticada, sosyal bir gruba üye olmanız ve o grubun baskıya uğraması, değerlendirmeye alınmanız için yeterli.


-Türkiye'den ayrılırken, çocuklarınızın aşı kartlarını ve mümkünse İngilizce tercümelerini yanınıza almayı unutmayın. Çok işinize yarayacak.






-Bu gibi büyük kırılma anlarında, önemli olan ayakta kalabilmek. Bunu Türkiye'de başarmak mümkün değilse, geride 200 ülke var.



-Türkiye'den ayrılacaklara küçük, pratik bir tavsiye: Diploma ve transkriptlerinizi yanınıza almayı unutmayın. İş, eğitim için gerekli oluyor


-"Dünya vatanım, insanlık kardeşim." Türkiye'de doğduk diye, orada yaşamak zorunda değiliz.








  1. Darbe girişimini biliyordu
  2. 17-25 Aralık'tan bu yana Türkiye'ye karşı hararet ve suçlamalarda bulunan ve daha sonra sığındığı Amerika'dan Türkiye'yi hedef almaya devam eden FETÖ'cü Tuncay Opçin, darbe girişiminden sadece bir gün önce Twitter üzerinden "Yatakta basıp, şafakta asacaklar" paylaşımında bulunarak kalkışmanın FETÖ eliyle yapılacağına adeta işaret etmişti.




#Tuncay Opçin
#FETÖ
8 yıl önce