Fon soruşturması: Fatma Betül Sayan Kaya ve eşi ana para dışındaki tutarı TMSF'ye gönderdi

22:44, 05/10/2026, PazartesiG: Güncelleme: 23:24, 05/10/2026, Pazartesi
DHA
Fon soruşturması: Fatma Betül Sayan Kaya ve eşi ana para dışındaki tutarı TMSF'ye gönderdi
Fon soruşturması kapsamında mal varlıkları dondurulan Fatma Betül Sayan Kaya ile İlyas Kaya.

Fon soruşturmasında isimleri geçen Fatma Betül Sayan Kaya ve eşi İlyas Kaya, ana para dışındaki tutarı, verilen izin doğrultusunda Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF) isteğe bağlı iade hesabına gönderdi.

Fatma Betül Sayan Kaya ve eşi İlyas Kaya hakkında, Özata Denizcilik hisselerinde yüksek tutarlı alım-satım işlemleri gerçekleştirdikleri ve bu işlemlerden ciddi kazanç sağladıkları ifade edilmişti.

Kaya’nın yaklaşık 63,4 milyon liralık yatırım karşılığında 1,344 milyar lira, eşinin ise yaklaşık 99,7 milyon liralık yatırım karşılığında 826 milyon lira çektiği öne sürülmüştü.

Görevinden istifa etti

Fon soruşturmasında, gündeme gelen işlemleri tartışma konusu olan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya, partideki tüm görevlerinden istifa ettiğini duyurdu.

Kaya yaptığı açıklamada "Sürecin selameti ve iddiaların tüm yönleriyle açıklığa kavuşturulabilmesi amacıyla yürütmekte olduğum tüm görevlerimden affımı Sayın Genel Başkanımızdan istedim" ifadelerini kullandı.

Mal varlıkları donduruldu

Kaya çiftinin mal varlıklarının dondurulması istendi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı mal varlığı dondurulmasına ilişkin yazıyı ilgili kurumlara gönderdi.

Mal varlıkları donduruluyor: Fatma Betül Sayan Kaya ve eşi hakkında 'fon' kararı
Gündem
Mal varlıkları donduruluyor: Fatma Betül Sayan Kaya ve eşi hakkında 'fon' kararı

Ana para dışındaki kısmı TMSF'ye gönderdiler

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Birleşik Fon Bankası nezdinde Tasarruf Mevduat Sigorta Fonu (TMSF) adına "İsteğe Bağlı İade Hesapları" açıldığını duyurmuştu.

Kaya çifti, ana para dışındaki tutarı verilen izin doğrultusunda, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF) isteğe bağlı iade hesabına gönderdi.

İletişim Başkanı Duran’dan fon piyasaları mesajı: Sorumlular konumlarına bakılmaksızın hesap verecek
Gündem
İletişim Başkanı Duran’dan fon piyasaları mesajı: Sorumlular konumlarına bakılmaksızın hesap verecek
İş adamı Cengiz Avcı hakkında yakalama kararı: Odine hissesinden son bir yılda 15 milyar TL'lik kazanç
Gündem
İş adamı Cengiz Avcı hakkında yakalama kararı: Odine hissesinden son bir yılda 15 milyar TL'lik kazanç
Fonda 'dokunulmazlık' planı: Fatma Betül Sayan Kaya'nın 'transfer' bilgilerini Yeni Parti'ye kim aktardı?
Gündem
Fonda 'dokunulmazlık' planı: Fatma Betül Sayan Kaya'nın 'transfer' bilgilerini Yeni Parti'ye kim aktardı?

Kıymetli okurlarımız, bu bir son dakika gelişmesi haberidir. Sıcak bilgiler geldikçe kısa sürede güncellenecektir. Gelişmelerden anında haberdar olmak için Yeni Şafak uygulamasını akıllı cihazlarınıza (iOS, Android marketlerden indirerek) kurabilirsiniz.
Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026