|

İbrahim Karagül'ün makalesi sonrası BAE destekli çirkin kampanya

Yeni Şafak Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül'ün Suudi Arabistan'a önemli bir çağrı yaptığı bugünkü yazısı, Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan'daki bazı çevreleri kızdırdı. Yazının yayınlanmasından kısa bir süre sonra BAE destekli çirkin bir kampanya başlatıldı. Sosyal medyada başlatılan çirkin kampanyada Türkiye'nin hedef alındığı provokatif paylaşımlar yapıldı.

Yeni Şafak
13:34 - 7/03/2018 Çarşamba
Güncelleme: 16:00 - 7/03/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
İbrahim Karagül'ün makalesi sonrası BAE destekli çirkin kampanya
İbrahim Karagül'ün makalesi sonrası BAE destekli çirkin kampanya

Yeni Şafak Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül'ün Suudi Arabistan'a önemli bir çağrı yaptığı bugünkü yazısı, başta Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan'daki bazı çevreler olmak üzere bir çok kişiyi kızdırdı.

Yazının Türkçe , Arapça ve İngilizce olmak üzere üç dilde yayınlanmasından kısa bir süre sonra BAE destekli çirkin bir kampanya başlatıldı. Sosyal medyada başlatılan çirkin kampanyada Türkiye'nin hedef alındığı provokatif paylaşımlar yapıldı.

Her fırsatta Türkiye düşmanlığı yapan Birleşik Arap Emirlikleri, yine sahneye çıkarak Türkiye'yi hedef aldı.

Aynı fotoğraflar, aynı sözler: Kaynakları bir!

Yeni Şafak'ın Türkçe, Arapça ve İngilizce hesaplarından paylaşılan İbrahim Karagül'ün yazısının altına yorum olarak atılan karalama fotoğrafları ve skandal karikatürlerin sahte hesaplardan paylaşıldığı görülüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hedef gösterildiği paylaşımlarda, Erdoğan'ın Başbakanlık döneminde İsrail Cumhurbaşkanı Peres ile yaptığı görüşmenin fotoğrafları yeni gibi servis edilerek algı oluşturulmaya çalışıldı.


Karagül makalesinde açıkça Suudi Arabistan’ı Israil konusunda uyararak şunları söyledi; “Türk-İsrail ekseni kurduk, bir süre sonra bu eksenin vatanımıza, milletimize, coğrafyamıza kurşun sıktığını fark ettik. Şimdi siz aynı yolda ilerliyorsunuz. Buradan kendinize güvence sağlamaya çalışıyorsunuz. Bizim geçtiğimiz yolları tekrar ediyorsunuz.

Bir süre sonra siz de, aslında imha edilmek istenen ülkenin sizin ülkeniz olacağını göreceksiniz. Batı’nın merkez ülkelerinin iktidar garantisi 20. yüzyıl hesabıydı, artık o dönem geçti. Batı’nın tek başına yönetemediği bir dünya var artık. Tam da böyleyken kendinizi ABD-İsrail istihbaratına bağlamanız intihardır Sayın Prens!”

Karagül yazısında Suudi Arabistan’ı ‘siz, bütün coğrafyayı talan edenlere sığınarak ayakta kalamazsınız’ şeklinde uyararak yazısına şöyle devam etti : “Biz, yüzyıllardır her büyük buhrandan, kaostan, gerilimden çıkmanın yolunu bir şekilde bulduk. Bir şekilde düze çıktık, ayakta kaldık, böyle bir tecrübemiz ve siyasi genetiğimiz var. Bin yıldır bu şekilde yürüyoruz, bin yıldır bu coğrafyada mücadele ediyoruz. Yine yolunu bulacağız. Yine yola devam edeceğiz. Siz karşı çıksanız da çıkmasanız da, bize dost olsanız da olmasanız da, biz o yolu yine yürüyeceğiz. İntihar derecesinde bir mücadele azmiyle yine ayakta kalacağız.

Ama siz, bütün coğrafyayı talan edenlere sığınarak ayakta kalamazsınız. Kalamayacaksınız. Onların bugün hedef aldıkları ülke, sizi kışkırttıkları ülke İran değil, sizsiniz. İmha etmek istedikleri sizsiniz. Kana bulamak istedikleri topraklar Arap topraklarıdır Sayın Prens!

FETÖ de işin içine girdi!

Suudi Arabistan ve BAE destekli kirli kampanyaya bir müddet sonra FETÖ destekli hesaplar da dahil oldu. Makaleye yorum olarak, FETÖ'nün yayın organı Zaman'ın Türkiye'de yasak olduğu halde yurtdışından erişimin sağlanabildiği Arapça kaynaklı haberler de paylaşıldı.

#İbrahim Karagül
#Yeni Şafak
#Birleşik Arap Emirlikleri
#Kudüs
#Mekke
#Medine
#Türkiye
#Erdoğan
6 yıl önce