|

Kiev'de büyük çatışmalar yaşanıyor

Ukrayna'nın başkenti Kiev'in hem merkezinde hem de dış mahallelerinde çok büyük çatışmalar yaşanıyor. Kentin birçok noktasından patlama sesleri yükseliyor. Bazı noktalar top atışlarıyla hedef alınıyor. Reuters Haber Ajansı, topçu atışlarının Kiev merkezine yakın noktalardan duyulmaya başladığını açıkladı.

04:43 - 26/02/2022 Cumartesi
Güncelleme: 05:56 - 26/02/2022 Cumartesi
Diğer
Kiev'de büyük patlamalar oldu.
Kiev'de büyük patlamalar oldu.

Gündüz Ukrayna’ya hava hareketları ve roket saldırılarıyla operasyonlarını sürdüren Rusya, gece saatlerinde ise tüm yönlerden saldırılar gerçekleştirdi.

Ukrayna ordusu ise, Kiev’i Ruslara teslim etmemek için büyük bir direnç gösterirken, Kiev’in merkezinin hemen dışında her 2 ülkenin askerleri arasında çatışmalar yaşanıyor.

Reuters Haber Ajansı, topçu atışlarının Kiev merkezine yakın noktalardan duyulmaya başladığını açıkladı.

Yerel kaynaklar da Kiev'de çatışmaların daha da şiddetlendiğini, birçok noktadan patlama ve silah sesleri yükseldiğini bildiriyor

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, ülkenin başkenti Kiev'in yaklaşık 20 kilometre güneyinde bulunan Vasylkiv kentinde şiddetli çatışmaların yaşandığını bildirdi.

Reuters Haber Ajansı, topçu atışlarının Kiev merkezine yakın noktalardan duyulmaya başladığını açıkladı.

Kiev'deki CNN ekipleri, cumartesi sabahı erken saatlerde şehrin batısında ve güneyinde şiddetli patlamalar olduğunu bildirdi. Hala karanlık olan gökyüzü, patlamalarla aydınlandı.

Ukrayna Devlet Özel İletişim Servisi, son 10 dakikada Shulyavka ve Hayvanat Bahçesi bölgesinde 50'den fazla patlama yaşandığını duyurdu.

#Ukrayna
#Kiev
#​Reuters
#Vasylkiv
2 yıl önce