|

Mısır'da hapishaneler yeraltı zindanı gibi: Sivil mahkumlara mektup gönderme kampanyası başlatıldı

Mısır'da seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye yapılan darbenin ardından 6 yıl geçti. Darbeci Sisi'nin kontrolünde bir çok masum sivil yeraltı zindanına benzeyen hapishanelerde tutuluyor. Bilim adamı, lise ve üniversite öğrencileri, avukat, doktor, siyasetçi, müzisyen, mühendis binlerce kişi işkence ve ağır koşullar altında tutulmakta. Mahkumların yalnız olmadıklarını göstermek adına 6 Aralık'ta İnsan Hakları Günü vesilesiyle bazı etkinlikler yapılacak.

14:17 - 5/12/2019 Perşembe
Güncelleme: 17:27 - 8/12/2019 Pazar
Yeni Şafak
Mahkumlar kendilerini yalnız hissetmemeleri için kampanya başlatıldı.
Mahkumlar kendilerini yalnız hissetmemeleri için kampanya başlatıldı.

Aralarında kadınların ve gencecik öğrencilerin de bulunduğu hapishanelerde zaman zaman açlık grevi yaparak dayanılmaz hallerini duyurmaya çalışıyorlar.


Mısır hapishanelerindeki mazlumların durumlarına dair farkındalık oluşturmak, işkence, kötü koşullar veya infazla ölümlerine engel olabilmek ve özgürlüklerine kavuşmaları için 10 Aralık İnsan Hakları Günü vesilesiyle bazı etkinlikler düzenlenecek.


Hapishanelere mektup gönderme kampanyası

Mısır cezaevlerine mektup göndermek ve mahkumların yalnız olmadıklarını göstermek adına 6 Aralık'da uluslararası bir kampanya düzenlenecek.


Mahkumlar için yürüyüş

10 Aralık İnsan Hakları Günü vesilesiyle, yakınları Mısır’da cezaevlerinde tutulanların da katılacağı el fenerleri ve meşalelerle bir yürüyüş gerçekleştirilecek.



  • Mısırlı mahkumlar için dayanışma grubu adına ulaşılacak telefon numaraları ise;
  • İngilizce İrtibat İçin : SELMA ESREF (0553 544 20 88)
  • Arapça İrtibat İçin: HEBATULLAH MUHAMMED (0534 775 32 87)
  • Türkçe İrtibat İçin : Av. GÜLDEN SÖNMEZ (0533 581 78 54)

#Mısır
#Mahkum
#Hapishane
#Cezaevi
#İşkence
4 yıl önce