|

Moğolistan’ın ilk Müslüman yetimhanesine kütüphane

"Kitapla Aydınlık Gelecek" sloganıyla başlattığı "Kütüphane Projesi"ni ilk olarak Moğolistan’da hayata geçiren WEFA Uluslararası İnsani Yardım Organizasyonu kütüphaneyi bu sene hizmete açmayı planlıyor. Kitaplar Moğolca, Kazakça ve Türkçe dillerinde olacak. Bu sene hizmete açılması planlanan kütüphaneden yetimler 24 saat faydalanabilecek.

Yeni Şafak
15:38 - 28/03/2019 Perşembe
Güncelleme: 15:52 - 28/03/2019 Perşembe
Yeni Şafak
Bayan Ölgi'deki yetimhanede 46 yetim kalıyor.
Bayan Ölgi'deki yetimhanede 46 yetim kalıyor.

Moğolistan’daki yetimler için kütüphane inşa eden WEFA Uluslararası İnsani Yardım Organizasyonu kütüphaneyi bu sene hizmete açmayı planlıyor.

“Kitapla Aydınlık Gelecek” sloganıyla başlattığı “Kütüphane Projesi”ni ilk olarak Moğolistan’da hayata geçiren WEFA, geçen sene ağustos ayında temelini attığı kütüphanenin inşaatına devam ediyor. Moğolistan’da kışın sıcaklıkların eksi 40 dereceye kadar düşmesinden dolayı kütüphane inşaatına ara verilirken, havaların ısınmasıyla birlikte çalışmalara yeniden başlandı.


Çocuklara göre dizayn edilecek kütüphanede çocukların gelişimini olumlu etkileyecek kitaplar, filmler, öğrenme oyunları ve eğitici setler yer alacak. Biyografi, yabancı dil, hikâye, roman, şiir ve kişisel gelişim kitaplarının yanı sıra tarih, coğrafya, bilim, teknoloji, sağlık ve doğa/gezi alanında da pek çok kitap çocuklarla buluşturulacak.

Kütüphane, WEFA’nın Moğolistan’da bulunan yetimhanesine ek olarak inşa ediliyor. Bayan Ölgi şehrinde bulunan yetimhane Moğolistan’ın ilk Müslüman yetimhanesi olma özelliğine sahip. 2016 yılında yetimhaneyi üstlenen WEFA, yetimlerin sağlıklı bir ortamda büyümeleri için çeşitli çalışmalar yapmakta ve yetimlere periyodik olarak yardım ulaştırıyor. Yetimhanede hâlihazırda 46 yetim kalıyor.


  • Kuzey Asya’da yer alan Moğolistan’ın kuzeyinde Rusya, güneyinde, doğusunda ve batısında Çin Halk Cumhuriyeti vardır. 3 milyon nüfusun yüzde 3’ünü Müslümanlar, yüzde 53’ünü ise Budistler oluştururken, halkın geri kalan kısmı ise Hristiyan ve Şaman inancına sahiptir.

Destek olabilirsiniz

“Kütüphane Projesi”ne destek vererek Moğolistanlı yetimlerin kitap ihtiyacını karşılamak isteyen hayırseverler wefa.org sayfası üzerinden online bağış yapabilecekleri gibi +49 221 880 64 80 numaralı telefonu arayarak Tele-Bağış yoluyla da bağışlarını gerçekleştirebilirler. Dileyen hayırseverler ise WEFA’nın hesap numaralarına havale yapabilirler. Açıklama kısmına “Kütüphane Projesi” yazılması gerekmektedir.

#Kütüphane Projesi
#moğoliston
#yetimhane
5 yıl önce