Sudan'da sular durulmuyor: Göstericilere polis müdahalesinde 5 kişi yaralandı

20:54, 18/10/2021, PazartesiG: Güncelleme: 21:09, 18/10/2021, Pazartesi
AA
Sudan'da sular durulmuyor: Göstericilere polis müdahalesinde 5 kişi yaralandı
Arşiv

Sudan'da Cumhurbaşkanlığı Sarayı önünde toplanan hükümet karşıtı protestocuların Başbakanlığa yürüyüşüne polisin müdahalesinde 5 kişi yaralandı. Başbakanlık önünde güvenlik koridoru oluşturan polisler, protestocuları engellemek için gaz bombasıyla müdahale etti. Protestocular, "Barışçıl gösteri" ve "Hükümet düşsün" şeklinde sloganlar attı.

Sudan'da Hükümetin feshi talebiyle 16 Ekim Cumartesi gününden bu yana oturma eylemi düzenleyen göstericiler, Başbakanlık binasına yürümek istedi.

'Hükümet düşsün'

  • Başbakanlık önünde güvenlik koridoru oluşturan polisler, protestocuları engellemek için gaz bombasıyla müdahale etti. Protestocular,
    "Barışçıl gösteri"
    ve
    "Hükümet düşsün"
    şeklinde sloganlar attı.


Sudan'da iktidar koalisyonu Özgürlük ve Değişim Güçleri İttifakından ayrılan Misak-ı Vatani adı verilen yeni oluşumun üyelerinden Muhammed El-Emin, AA muhabirine yaptığı açıklamada,
polis güçlerinin protestocuları dağıtmak için gaz bombası attığını ve 5 kişinin yaralandığını söyledi.
  • Başbakan Abdullah Hamduk'a hükümeti feshetmesi için baskı kurmak amacıyla eylemcileri Başbakanlık önüne yönlendirdiklerini belirten Emin,
    "Asıl amacımız hükümeti barışçıl yollarla feshetmek. Bu amaca ulaşmak için Sudan'ın farklı eyaletlerinden daha fazla kişi başkente geliyor."
    dedi.
Özgürlük ve Değişim Güçleri İttifakından yapılan açıklamada ise hükümetin başarılı olduğu savunularak,
doğudaki sorunlar ve ekonomik krizin herkesin sorumluluğu olduğu, hükümetin bunu çözmek için çalıştığı ifade edildi.
  • Bu ayın başında iktidar koalisyonu Özgürlük ve Değişim Güçleri İttifakından ayrılan bir grup siyasi parti ve silahlı hareket,
    mevcut hükümetin ülkenin tamamındaki grupları temsil etmediği iddiasıyla geçiş dönemini yönetmek için Misak-ı Vatani adlı oluşum başlatmıştı.
Yeni oluşum, iktidardaki koalisyonun genişletilmesi ve mevcut hükümetin istifasını talep ediyordu.

Misak-i Vatani koalisyonunun çağrısı üzerine Cumhurbaşkanlığı önünde toplanan yüzlerce kişi, yeni hükümet kurulana dek süresiz eylem başlattıklarını açıklamıştı.

  • Sudan'da 21 Eylül’deki darbe girişiminin ardından geçiş iktidarının asker ve sivil bileşenleri arasında şiddetlenen yönetim krizi sonrası
    ordu, hükümetin feshi ve bazı sivil yöneticilerin görevden alınmasına yönelik mesajlar veriyor.

Ülkede Ağustos 2019'dan bu yana sivil gruplar, ordu ve barış anlaşmasına imza atan silahlı hareketlerin iktidarı paylaştığı geçiş dönemi devam ediyor.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026