|

Trump, Demokratları ülkede olağanüstü hal ilan etmekle tehdit etti

ABD Başkanı Donald Trump, olağanüstü hal ilan ederek Kongre’nin iznine gerek duymadan Meksika sınırında “çok hızlı bir şekilde” duvar örebileceğini belirtti.

Yeni Şafak
10:28 - 5/01/2019 Cumartesi
Güncelleme: 11:34 - 5/01/2019 Cumartesi
Diğer
Trump, bütçe krizinin önümüzdeki haftanın başlarında çözüme kavuşabileceği umudunu dile getirdi.
Trump, bütçe krizinin önümüzdeki haftanın başlarında çözüme kavuşabileceği umudunu dile getirdi.

ABD hükümeti, Kongre'deki Demokratların Meksika sınırında duvar örülmesini de öngören ‘sınır güvenliği' bütçesini kabul etmeyi reddettiği için 22 Aralık'tan bu yana kısmen 'çalışıyor'.

Trump, demokratları tehdit ederek ülkede olağanüstü hal ilan edeceğini söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump, Meksika sınırına örülmesi planlanan duvar için fon sağlanmadığı sürece bütçe krizinin süreceğini ve ABD federal hükümetinin aylarca kapalı kalabileceğini söyledi.

  • New York Senatörü Demokrat Chuck Schumer'in 'Başkan hükümetin aylarca hatta yıllarca kapalı kalabileceğini söyledi' açıklaması hatırlatılan Trump, "Evet bunu söyledim. O kadar uzun kalacağını zannetmiyorum ama buna hazırım ve üst ve alt meclislerdeki Cumhuriyetçiler adına konuşabileceğimi düşünüyorum. Bunun birkaç günden uzun sürmeyeceğini, (federal kurumları) en yakın zamanda çalışmalarını yeniden başlatacağını umut ediyorum" dedi.

Trump, bütçe krizinin önümüzdeki haftanın başlarında çözüme kavuşabileceği umudunu dile getirdi.


"Oyun oynamıyoruz"

Meksika sınırından ABD'ye suçluların, çetelerin ve insan tacirlerinin yasa dışı yollarla girdiğini savunan Trump, "Bu ciddi bir ulusal güvenlik konusudur. Oyun oynamıyoruz bunu yapmak zorundayız." dedi.

Kongre geçici bütçede duvar için Trump'ın istediği fonu ayırmadığı için başlayan kriz geçici bütçenin onaylanmaması ile hükümetin kısmen kapanmasına yol açmıştı.

Federal hükümetin kapanmasının üzerinden 14 gün geçmiş olmasına rağmen henüz Beyaz Saray ile Kongredeki Demokratlar arasında bir uzlaşma sağlanamadı.


#Trump
#ABD
#Meksika
5 yıl önce