|

E Okul Veli Bilgilendirme ve yönetim sistemi giriş paneli-E Okul TEOG tercih işlemleri

E Okul Veli Bilgilendirme ve Yönetim sistemi giriş panelini haberimizde sizlerle paylaşıyoruz. Son günlerde 8. sınıf öğrencilerinin lise TEOG tercihleri için kullandığı, e-Okul veli bilgilendirme sistemine giriş sayfasını ve merak edilen tüm detayları haberimizden görebilirsiniz.

Yeni Şafak
18:28 - 6/07/2017 четверг
Güncelleme: 18:44 - 6/07/2017 четверг
Diğer
E Okul Veli Bilgilendirme ve yönetim sistemi giriş paneli​-E Okul TEOG tercih işlemleri
E Okul Veli Bilgilendirme ve yönetim sistemi giriş paneli​-E Okul TEOG tercih işlemleri

E-Okul Veli Bİlgilendirme ve yönetim sistemi giriş ekranına haberimizden ulaşabilirsiniz. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından erişime açılan eOkul TEOG tercih robotu için onbinlerce 8. sınıf öğrencisi e-okula giriş yapıyor. Hem yöneticilerin hem de velilerin sıkça kullandığı e okul hakkındaki bilgileri ve TEOG tercih işlemleri hakkındaki detaylı açıklamaları sayfamızda sizlerle paylaşıyoruz.

e-Okul nedir ve nasıl giriş yapılır?

e-Okul MEB tarafından velileri bilgilendirmek amaçlı kurulmuş bir portaldır. Bu portal üzerinde iki ayrı giriş bulunmaktadır. Yönetim Paneli ve Veli Bilgilendirme Paneli olarak iki ayrı oluşturuldu.

Veliler kendilerine ait olan kısımdan giriş yaparak yukarıdaki saydığımız özellikleri gerçekleştirebilirken, öğretmenler ise “Yönetim Paneli” üzerinden giriş yaparak öğrencilerle ilgili bilgileri sisteme aktarabiliyorlar.

e-Okul’a giriş yapmak ise oldukça basittir.

Giriş için aşağıdaki adımları uygulamanız gerekmektedir.

- “Resimdeki Rakamlar” girilmeli

- “Öğrenci T.C. Kimlik Numarası”

- “Öğrencinin T.C. kimlik numarası”

Bu alanları doldurarak sizler için oluşturulmuş bilgi sayfasına ulaşabilirsiniz. e-Okul’u aynı zamanda mobil cihazlarınızdan da indirerek kullanabilirsiniz.

TEOG sonuçları da e-Okul'da

MEB tarafından gerçekleştirilen TEOG sınavının sonuçları da e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden öğrenilebiliyor. Öğrenciler kendilerine ayrılan yerden sisteme giriş yaparak sonuçlara tek tıkla ulaşabilecekler.

e-Okul ile ne yapabilirsiniz?

e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi ile birçok şeyi gerçekleştirebilirsiniz. Okulla ilgili tüm gelişmeleri ve ortak sınavları da e-Okul üzerinden öğrenebilirsiniz.

Kısaca bahsedilecek olursa:

Karne notları

Devamsızlık sorgulamaları

TEOG sonuçları

Yazılı sonuçları

Sözlü sonuçları

Haftalık ders programları ve bununla ilgili tüm bilgileri e-Okul üzerinden temin edebilirsiniz.

2017 TEOG tercihleri ne zaman başlayacak?

Açıklamanın ardından 14-24 Temmuz arasında liselere tercihler alınacak. Ortak sınavlarının tamamını veya bir kısmını kullanan özel okulların kayıt işlemleri ise 30 Haziran-13 Temmuz'da yapılacak. TEOG yerleştirme sonuçları, 11 Ağustos'ta ilan edilecek.

TEOG tercih başvuru sonuçları 11 Ağustos 2017 tarihinde açıklanacaktır. Sonuçların ardından boş kontenjanlar 11 Ağustos 2017 ilan edilecek. Ek kontenjanda ilk başvurular 14 Ağustos 2017 – 18 Ağustos 2017 tarihleri arasında yapılacaktır.

Ek kontenjanda ilk başvuru sonuçları 21 Ağustos 2017 açıklanacak.

Ek kontenjanda ikinci başvurular 21 Ağustos 2017 – 25 Ağustos 2017 tarihleri arasında ikinci başvurular yapılacak.

Ek kontenjanda ikinci başvuru sonuçları 28 Ağustos 2017'de açıklanacak. Son kontenjan başvuruları 28 Ağustos - 06 Eylül 2017 arasında yapılacak. Son kontenjan başvuru sonuçlar 08 Eylül 2017'de açıklanacak.

e-Okul şifre alma işlemleri neler?

e-Okul şifre almak işlemleri de bir kaç adımdan oluşmaktadır. Aşağıdaki adımları izleyerek e-okul şifresi edinebilir ve sisteme giriş yapabilirsiniz.

e-Okull veli bilgilendirme sistemine şu şekilde giriş yapabilirsiniz; Başlangıç olarak,e-okul.meb.gov.tr adresine giriş yapınız.

Daha sonra karşınıza bir ekran gelecektir ve burada; 'Öğrenci T.C Kimlik No', 'Öğrenci Okul No' ve 'Resimdeki Rakamlar' şeklinde sıralanan bölümler bulunmaktadır. Ardından, tüm bu alanları doldurduktan sonra en alt bölümde yer alan 'Giriş' seçeneğine tıkayınız.

Veliler bu şekilde e-okul veli bilgilendirme sistemine giriş yaptıktan sonra aşağıda belirtmiş olduğumuz öğrencilerle ilgili şu bilgilere ulaşabilirler; Devamsızlık durumu, Sınav, proje ve davranış notları, Takdir, teşekkür belgesi gibi belgelerin bilgisi, Gelişim raporları, PYBS sınav bilgileri, nakil bilgileri, Karne notları.

E-Okul Mobil Uygulaması nedir?

E okul mobil uygulaması farklı işletim sistemlerine göre hazırlanmıştır. Bu açıdan kişilerin işletim sistemlerine göre uygulama marketlere giriş yaparak uygulamayı indirmesi gerekir. İndirme işlemlerinin tamamlanmasının ardından e okul mobil uygulaması otomatik olarak cihazlara kurulacaktır. Kurulum işleminin bitmesi ile birlikte ise herhangi bir sorun yaşamadan giriş yapılarak bilgi sağlanabilir. E okul mobil uygulaması aracılığıyla da yine öğrencilerin okuldaki tüm durumları hakkında bilgi sağlanacaktır. Özellikle ders notları bölümü yoğun bir kullanım alırken, veli ya da öğrencilerin ders notlarını takip etmek için e okul mobil uygulamasındaki notlar bölümünü de kullanabilir. E okul mobil uygulamasının kullanımından indirime işlemlerine kadar hiçbir bölümünde ücret istenmemektedir. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ücretsiz bir şekilde kullanıma sunulan sistem sayesinde her zaman öğrencilerin takibinin yapılarak, okul hakkında bilgi alınması sağlanmıştır. Eğer sizler de akıllı cep telefonları ya da tablet kullanıyorsanız mobil uygulamayı cihazlarınıza indirebilirsiniz. Belirli aralıklarla güncellemesi yapılan uygulamanın güncellemelerinin de takip edilerek gerektiği zamanlarda cihazlara yüklenmesi önemlidir. Böylece sorun yaşanmadan sistem sürekli kullanılabilir.

#E-Okul
#MEB
#Veli Bilgilendirme Sistemi
#Eokul giriş
#TEOG tercihleri
#Yönetim bilgi sistemi
7 лет назад