|

Enflasyonun düşüşe geçeceği tarihi açıkladı

Bugün açıklanan Yeni Ekonomi Programı'na yönelik konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, pazartesi günü mali durum tespitine başlanacağını enflasyonun ise ekim ayından itibaren düşüşe geçeceğini söyledi.

Yeni Şafak
17:40 - 20/09/2018 Perşembe
Güncelleme: 17:43 - 20/09/2018 Perşembe
Diğer
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ekonominin 3 yıllık yol haritasını içeren Yeni Ekonomi Programı'nı açıklamasının ardından AHaber canlı yayınında soruları yanıtladı.

İşte Bakan Albayrak'ın konuşmasından satır başları;
-
(Enflasyonla mücadele hakkında)
Açıkladığımız OVP eski ismiyle, Yeni Ekonomi Programı'nda 2 konu önemliydi. Enflasyon ve cari açık... Mücadele açısından önemli ve güçlü bir program dünyaya anons ettik. Enflasyonla mücadele açısından bir eylem projesinden bahsettik.

- Ayrı ayrı görüştüklerimiz ve görüşeceklerimiz de var. Toplumun her ayağıyla yapacağız. Herhangi bir bünye için enflasyon tehlikeli bir konu. Enflasyonu gündemimizden çıkararak aşağı yönlü patikaya taşımamız lazım. Kararlılıkla uygulamak için önemli ayaklarını açıkladık. Kamu, bütçe tüm bu perspektiflerle uyumlu ve koordineli enflasyon sürecini başlatıyoruz.

Ekimden itibaren düşüşe geçecek

- Enflasyon etkisi atılan adımların dışında Ağustos -Eylül ki Ekim'den itibaren düşüş trendine girecek ve yavaş yavaş toparlanmaya başladığı, güçlü mali uygulamalarla 2019 itibariyle ciddi bir iyileşmeye başlayacağımız 2021'de ise yüzde 6 olarak hedefliyoruz. Çok uzak bir süre değil 1 hafta 10 gün içinde anons edeceğiz.

Pazartesi mali durum tespiti çalışmaları başlayacak

-
(Bankalar ve krediler hakkında)
Burası çok önemli. Farklı kesimlerle, tespitlerle konuşulan bir husus. Hakikate göre hareket etmeliyiz. 1,5-2 aydır tarihsel süreçler, yurt dışı kaynaklı süreçler tüm resme baktığımızda spekülatif süreç bilançolara ciddi bir tahribat yaptı. Bu direkt olarak bankacılık sektörüne etkisi oldu, oluyor, olabilir. Bizim için önemli olan husus sağlıklı bir ekonomi için sağlıklı bir reel sektör lazım. Bugün açıkladığımız mali durum tespit çalışması başlatacağız. Pazartesi günü başlayacak. Tüm çalışmalar ışığında bunun neticesi bankacılık sektörüne bağlı reel sektörün kredi kullanımı ekonomiye etkisi açısından, benzer örneklerle tüm çerçeve kapsamında gerekli adımları atacağımızı belirttik.
#Berat Albayrak
#Yeni Ekonomi Programı
#Enflasyon
5 yıl önce
default-profile-img