|

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gitmezlerse biz göndeririz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fırat'ın doğusuna yapılması planlanan harekata ilişkin, "Şimdi kazdıkları kuyulara teröristleri gömüyoruz ve gömmeye de devam ediyoruz. Sayın Trump'la konuştuk. Teröristler Fırat'ın doğusuna gitmeli. Gitmezlerse biz göndeririz" dedi.

Yeni Şafak
14:33 - 17/12/2018 Pazartesi
Güncelleme: 15:16 - 17/12/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Konya Mevlana Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış töreninde konuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Konya Mevlana Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış töreninde konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Konya'da düzenlenen toplu açılış töreninde katılımcılara hitap etti.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Her köşesi tarih, medeniyet ve kültür kokan Konya, bizim daima göz bebeğimiz olmuştur. İnşallah seçim öncesi sizleri bir kez daha ziyaret edeceğim.Bizler ülkemizin her yerini ziyaret ediyoruz. Biz gönülden kurduğumuz bu yolu hep canlı tutuyoruz.

Mevlana hazretleri "Bizim dergahımız, ümitsizlik dergahı değildir." diyor.

Geçtiğimiz hafta ikinci 100 günlük eylem planını açıkladık. Bugün yatırım bedeli 1.4 milyar TL olan 99 projenin açılışını gerçekleştiriyoruz.

Yüksek hızlı tren kazasıyla ilgili soruşturma devam ediyor. Bir daha böyle bir kaza yaşanmaması için gerekli tedbirleri alıyoruz. Kazada sorumluluğu bulunanların tamamından hesap sorulacak.

16 yılda 48.5 katrilyon

Konya'daki yatırımların ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Bugün Konya bölgesinin ve ülkemizin parlayan durumundadır. Konya'nın başarısında şehrimize geçtiğimiz 16 yılda yaptığımız yatırım: 48.5 katrilyon...

Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı için şu anda görevi devam ettiren Uğur İbrahim Atalay kardeşimizi bu seçimin adayı gösterdik. Bu dönemde de Uğur İbrahim Bey'le sandıklardan tercihiyle yola devam edeceğiz.

99 proje

Bugün resmi açılışını yaptığımız 99 projeyi teker teker saymaya kalsak akşamı ederiz. Onun için birkaç başlığı dile getirerek bu açılışları resmen gerçekleştirmiş olacağız. Eğitimde, 36 milyon liralık yatırımla 9 ayrı ilk orta ve lise binasını hizmete alıyoruz. Sağlıkta numune hastanesine 610 yatak ilave eden 148 milyon liralık yatırımı hizmete alıyoruz. TOKİ'nin tamamladığı konutları resmen hizmete açıyoruz. Yatırım bedeli 180 milyon lira olan Konya-Beyşehir yolu ve Karapınar şehir geçişi de resmi açılışını yapacağımız eserler arasında."

'Bay Kemal lafla olmuyor bu iş'

Bir ülkeye bir millete sevginin ölçüsü yapılan hizmetlerdir. Lafla bu iş olmaz. Eşek ölür kalır semeri insan ölür kalır eseri. Bay Kemal lafla olmuyor bu iş icraat, icraat. SGK'da genel müdürlük yaptın bütün hastanelerimiz rezaletti. Sağlam giren hasta çıkardı. Sen böyle müdürlük yaptın.

  • Biz Türkiye'yi ve Türk milletini çok sevdik. Çok sevdiğimiz için de çok hizmet etmeye gayret gösterdik.

Yurtdışı ziyaretlerimizde gördüğümüz manzara ile ülkemizin nereye geldiğini çok iyi gördük.

Fırat'ın doğusuna harekat hazırlığı

Şimdi kazdıkları kuyulara teröristleri gömüyoruz ve gömmeye de devam ediyoruz. Sayın Trump'la konuştuk. Teröristler Fırat'ın doğusuna gitmeli. Gitmezlerse biz göndeririz. Madem biz Amerika ile stratejik ortağız gereğini yapmak zorundayız. Eski Türkiye yok artık. O geride kaldı. Ülkemiz üzerinde senaryolar yazanların oyunlarını bozuyoruz.

Bir daha çözüm süreci beklemeyin. Bitti o iş. Bu ara Bay Kemal milleti sokağa çağırıyor. Portakal mıdır, narenciye midir, çıkmış milleti sokağa çağırıyor. Haddini bil. Bilmezsen bu millet patlatır enseni.

Geçti o iş



17-25 Aralık'ta emniyet - yargı darbesine teşebbüs ettiler. Milletimizin iradesine çarptılar. 'Çözüm süreci' dedik, önlerini açtık. Yanaşmadılar. Bir daha çözüm süreci beklemeyin. Geçti o iş."



#Recep Tayyip Erdoğan
#Konya
#Toplu açılış
5 yıl önce