|

Ekonomide onarım sürecine girdik

Türkiye’nin türbülanstan süratle çıktığını belirten Vakıfbank Genel Müdürü Mehmet Emin Özcan, ekonominin de onarım sürecine girdiğini söyledi. Özcan, “Uluslararası para ve sermaye piyasalarında da güvenin artacağı bir sürece girdik. Sermaye piyasaları yeni ürünlerle derinleşecek. 2019 yılı iyi olacak” dedi.

Mine Açar
04:00 - 18/12/2018 Salı
Güncelleme: 01:56 - 18/12/2018 Salı
Yeni Şafak
Vakıfbank, açtığı spor okullarıyla da dikkatleri toplamaya başladı.
Vakıfbank, açtığı spor okullarıyla da dikkatleri toplamaya başladı.

Türkiye, son yıllarda gezi olayları 17-24 Aralık, darbe girişimi ekonomik saldırı, kadına şiddet derken birçok olumsuz gelişmeyi arka arkaya yaşadı. Olumsuz haberlerin arasından hiç mi güzel haberler gelmeyecek derken Vakıfbank Kadın Voleybol Takımı 3. kez dünya kupasını alarak bizi umutlandırdı. Bu başarıyı konuşmak ve Bosna Hersek'te Vakıfbank tarafından yaptırılan spor okulunun açılışını gerçekleştirmek için bir araya geldiğimiz Vakıfbank Genel Müdürü Mehmet Emin Özcan,bize ekonomiye dair de olumlu müjdeler verdi. Türkiye'nin türbülanstan süratle çıktığını belirten Özcan, “Uluslararası para ve sermaye piyasalarında da güvenin artacağı bir sürece girdik. Sermaye piyasaları yeni ürünlerle derinleşecek. 2019 onarımın sürdüğü iyi bir yıl olacak” dedi.

KARAR SÜRECİ HIZLI

  • Hükümetin sıkı maliye politikalarıyla bütçe disiplinini sağladığını belirten Özcan, Merkez Bankası ve Hazine Maliye bakanlığının çok uyumlu ve yakın işbirliği içerisinde çalıştığını bunun da ekonomiye olumlu yansıdığını söyledi. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin karar süreçlerini hızlandırdığına dikkat çeken Özcan, “Bunu geçtiğimiz süreçte net olarak gördük. Bütün bakanlıklar senkronize çalıştı. Tüm ilgili birimler çok hızlı kararlar aldı. Gerçekten bir rehabilitasyon sürecine girdik. Nitekim biz gerek özel gerek kamu bankaları sendikasyon kredilerimizi yeniledik” şeklinde konuştu.

KONKORDATODAN VAZGEÇİYORLAR

Yaşananları 7 şiddetinde bir depreme benzeten Özcan, bu depremden yıkılan, yara alan ve bilançosu bozulanlar olduğunu ama bunların da altından hep birlikte kalkma çabası verildiğini söyledi. Özcan, “Biz bankalar olarak kendi müşterilerimizin canlanması, ayağa kalkması için her türlü tedbiri aldık. Yapılandırmalar yapıyoruz, onlara vade tanıyoruz kolaylık gösteriyoruz. Konkordato konusunda çok büyük bir yoğunluk yok. Vakıfbank adına konuşacak olursak öyle çok talep gelmedi bize. Gelen talepler var ama çok sayıda değil. Biz yapılandırma yaptık ve bir kısmı konkordatodan çıktı” bilgisini verdi.

DERİNLİK ŞART

  • Hükümetin sermaye piyasalarının derinleşmesine yönelik kararlı adımlar atacağını öngördüklerini belirten Özcan konuşmasını şöyle sürdürdü: “Türkiye'deki finans sektörünün toplam büyüklüğü yaklaşık 900 milyar dolar civarında yani 1 trilyon doların altında. Burada semaye piyasalarının payı yüzde 10 civarlarında. Yani çok gelişmemiş prematüre bebek gibi hiç derinliği olmayan bir piyasa. Ben çok ciddi adımlar bekliyorum bu nedenle bu piyasadan. Nitekim hükümetimiz 3 kamu bankası ve bir özel bankanın katıldığı bir varlığa dayalı menkul kıymet ihracı gerçekleştirdi. İlgi yoğun oldu. Bu ve benzeri ürünleri ileri ki dönemde göreceğiz.”

BOSNA HERSEK’E SPOR OKULU AÇTI

Eğitim, kültür ve spor alanında önemli sosyal sorumluluk projeleri geliştiren Vakıfbank, açtığı spor okullarıyla da dikkatleri toplamaya başladı. 3 FIVB Kulüpler Dünya Şampiyonası, 4 CEV Şampiyonlar Ligi, 1 CEV Top Teams Kupası ve 1 CEV Challenge Cup şampiyonluğu ile ‘’Türkiye’nin uluslararası alanda en çok kupa kazanan takımı’’ ile faaliyet gösteren VakıfBank Spor Kulübü, Avrupa’daki ilk voleybol okulunu Bosna Hersek’in Saraybosna şehrinde açtı.

İki ülke arasındaki tarihi ve manevi bağı pekiştirmek adına özel bir adım attıklarını belirten Genel Müdür Mehmet Özcan, “Gönül bağımızın yanısıra Bosna Hersekli gençlerin spora olan yatkınlıkları da buraya yatırım yapma- mızın gerekçelerinden biridir” dedi.

İlk olarak 21 öğrenci ile çalışmalarına başlayan Saraybosna’daki VakıfBank Voleybol Okulu’nda çarşamba, cumartesi ve pazar günleri 2007-2009 arası doğumlu kız çocukları eğitim alıyor. VakıfBank Voleybol Okulu’nda öğrencilere temel voleybol bilgisi başta olmak üzere fiziki, teknik ve mental eğitimler verilecek.

DÖVİZ CİNSİNDEN TAHVİLE İLGİ OLUR

Türkiye’de vatandaşların tasarruflarının bir kısmını döviz olarak yaptığını ve bunun önüne geçilemediğini belirten Özcan, dünyada da bunun örneğinin neredeyse yok denecek kadar az olduğunu söyledi. Durum böyle olunca hazinenin iç piyasaya yönelik yeni bir ürün çıkardığını belirten Özcan, “Hazine tahvil ihracı yaparken eğer yabancı para cinsinden yapacaksa yurt dışında gerçekleştirirdi. Şimdi bunu iç piyasada vatandaşa sunacak. Bu yeni ürün tasarruf sahiplerinin ilgisini çekecek. Yastık altında yatan yada başka amaçlarla kullanılacak tasarruflar bu şekilde ekonomiye yeni kaynak oluşturacak” dedi.

KONUT KREDİSİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ

  • Ticari kredileri yakın bir zamanda maliyetleri ayarlayarak ciddi manada düşürdüklerini belirten Özcan, konut kredilerinde de yeni bir kampanya yaptıklarını söyledi. Özcan, “Kampanya kapsamında VakıfBank’ın aktif kredili müşterisi olan firmaların ürettiği konutlardan satın almak isteyen bireysel müşteriler, kampanyaya dahil olan firmaların da katkısıyla aylık yüzde 0,98 faiz oranından 120 ay vadede 500 bin TL ye kadar “Sarı Panjur Konut Kredisi” kullanabilecekler. Bu kampanyaya da ilginin olacağını öngörüyoruz. Gayrimenkul sektörü kampanyayla canlandırır” ifadesini kullandı.
#Vakıfbank
#Mehmet Emin Özcan
5 yıl önce