|

FKA ve KOSGEB işbirliği ile girişimcilik eğitimi düzenleniyor

FKA ve KOSGEB Elazığ Müdürlüğü işbirliğiyle girişimcilik eğitimi düzenlenecek.

Yeni Şafak
18:08 - 6/09/2017 Çarşamba
Güncelleme: 18:10 - 6/09/2017 Çarşamba
IHA
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Elazığ Müdürlüğü ile girişimcilik eğitimi düzenleneceği açıklandı.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada, girişimcilik eğitimini tamamlayan sertifika sahiplerine iş kurma sürecinde 50 bin TL hibe ile 100 bin TL faizsiz kredi imkanı sunulacağı belirtildi.

Eğitim kapsamında 30’arlı sınıflarda toplam 150 kişilik uygulamalı girişimcilik kursu düzenleneceği belirtilerek eğitim için başvuruların FKA’nın Elazığ Yatırım Destek Ofisine şahsen yapılması gerektiği dile getirildi.

Girişimcilik sertifikası verilecek

Başvuruda bulunan adayların seçiminin KOSGEB Girişimcilik Destek Programı uygulama esasları doğrultusunda yapılacağı ve eğitimin sonunda başarılı girişimcilere girişimcilik sertifikası verileceği de kaydedildi. KOSGEB tarafından sağlanacak desteklerin Elazığ’daki potansiyel girişimciler için önemli bir fırsat olacağı değerlendiriliyor.

6 Eylül itibariyle başlayan başvurularda adayların başvuru formu ve kimlik fotokopisi ile birlikte Fırat Kalkınma Ajansı Elazığ Yatırım Destek Ofisi’ne bizzat başvurmaları isteniyor.

#FKA
#KOSGEB
#Girişimcilik
7 yıl önce