|

İş adamı Vakkas Altınbaş tutuklandı

Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) çeşitli yatırımlara sahip olan iş adamı Vakkas Altınbaş ile yeğeni Mehmet Altınbaş, mahkemeye sevkedilerek evrakta sahtecilik suçlamasından tutuklandı.

18:21 - 13/11/2019 Çarşamba
Güncelleme: 18:48 - 10/03/2020 Salı
IHA
Vakkas Altınbaş
Vakkas Altınbaş

Altınbaş Holding Yönetimi Kurulu Üyesi Kıbrıslı iş adamı Vakkas Altınbaş ve yeğeni Mehmet Altınbaş, Girne’de mülk devirlerinde sahte sözleşme hazırladıkları iddiasıyla tutuklandı.

  • Türkiye'de ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde yatırımlara sahip olan iş adamı Vakkas Altınbaş'ın da aralarında bulunduğu 7 kişi, Girne'de resmi evrakta sahtecilik suçundan gözaltına alınarak mahkemeye sevk edilmişti.

Girne Kaza Mahkemesinde görülen duruşmada polis, Vakkas Altınbaş ve beraberindeki 7 kişi hakkında 8 günlük ek tutukluluk süresi talep etti. İş adamı Mehmet Akacan'ın rahatsızlanmasıyla ara verilen duruşmada Vakkas Altınbaş, yeğeni Mehmet Altınbaş, Refet Uzun, Kemal Yorgancıoğlu, Ahmet Bayraktar'ın 3'er gün daha tutuklu kalmasına karar verilirken, Mehmet Akacan ve Mehmet Şefik Ormancıoğlu'nun ise teminatla serbest kalmasına hükmedildi.

Neler olmuştu?
  • İngiltere’de yaşayan Hüseyin Cahit, iki yıl önce Girne’de 18 ayrı tapudan oluşan mülklerini 7 milyon İngiliz Sterlini’ne Vakkas Altınbaş’ın oğlu Orkun Altınbaş ile Mehmet Altınbaş’a sattı. Satış sözleşmesini Cahit’in vekalet verdiği Ahmet Bayraktar imzaladı. Cahit, 4 milyon sterlin nakit ve Vakkas Altınbaş imzalı 3 milyon sterlinlik 2 çek aldı. Ancak mülkler Altınbaş Ailesi’ne devredilmedi. Bunun üzerine aile, dava açıp yürütmeyi durdurma kararı aldı. Süreç devam ederken, Hüseyin Cahit, İngiltere’de öldü. Temsilci Ahmet Bayraktar ise yeni bir sözleşmeyle mülkleri 3 milyon sterline Altınbaş Ailesi’ne yeniden satmak istedi. Cahit’in mirasçıları, polise sahte vekaletnameyle mülklerin devredileceği ihbarında bulundu.
#Vakkas Altınbaş
#Tutuklama
#Sahtecilik
4 yıl önce