|

Konut fiyatlarında İstanbul ile yarışıyor: Rakam 1 milyon TL'ye çıktı vatandaş isyan etti

Erzincan'da bir milyon liraya kadar çıkan konut fiyatları İstanbul ile yarışıyor. İl genelinde dairelerin fahiş fiyata satılmak istendiğini ve bu yüzden de kiralarında olurundan oldukça yüksek olduğunu ileri süren bazı vatandaşlar duruma tepki gösterirken, kente tayinle gelen memurlar ve öğrenciler ise kiralık daire bulmakta güçlük yaşıyor.

12:15 - 25/08/2021 Çarşamba
Güncelleme: 12:25 - 25/08/2021 Çarşamba
IHA
Foto/arşiv
Foto/arşiv

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verilerine göre, bankaların takipteki alacaklar listesinde inşaat sektörünün il bazında etkisi artıyor.

İl Bazında İnşaat Sektöre Takipteki Alacaklar oranına göre, ilk sırada Erzincan geliyor. Erzincan’daki takipteki alacaklar oranı rekor seviyede yüksek. Erzincan’daki oran yüzde 60.07 olarak kayıtlara geçti.

EV FİYATLARI BİR MİLYON LİRAYA KADAR ÇIKTI

Takipteki alacaklarda ilk sırada yer alan Erzincan’da konut fiyatları adeta İstanbul ile yarışıyor. Bankaların elinde çok sayıda konut stoku birikirken, ev fiyatları 1 milyon liraya kadar çıkıyor.

DAİRE FİYATLARI VE KİRALARA VATANDAŞTAN TEPKİ

Erzincan’da dairelerin fahiş fiyata satılmak istendiğini ve bu yüzden de kiralarında olurundan oldukça yüksek olduğunu ileri süren bazı vatandaşlar, duruma tepki gösteriyor.

Bazı vatandaşlar kentteki daire satış ve kira bedelleri hususunda şu ifadelere yer verdi:

“Erzincan birinci derece deprem kuşağında olması nedeniyle yüksek katlı apartmanlar yapılmamakta ancak son yıllarda kat sayılarının yükseldiği görülmekte.
Yeni yapılan daireler başka şehirlerde 450- 500 bin civarında satılırken bu rakam Erzincan’da 1 milyonu bulabiliyor.
Kiralarda buna doğru orantıda. Oldukça yüksek kira fiyatları. Kente tayinle gelen memur kiralık daire bulmakta oldukça güçlük yaşıyor. Bir de buna öğrenciler de eklendi mi durum vahim.”


#Erzincan
#Erzincan konut
#İstanbul
#Konut fiyatları
#Erzincan kiralık konut
3 yıl önce