McVitie’s Çin pazarına giriş yapıyor: Murat Ülker'den 'Çin'e gelin' mesajı

13:00, 09/09/2026, ÇarşambaG: Güncelleme: 13:06, 09/09/2026, Çarşamba
Yeni Şafak
McVitie’s Çin pazarına giriş yapıyor: Murat Ülker'den 'Çin'e gelin' mesajı
Ülker’in sahibi olduğu McVitie’s'ten Çin hamlesi

Pladis, McVitie’s için Çin pazarında yeni bir dönem başlatıyor. Çinli tüketicilerin damak zevkine göre geliştirilen üç yeni Flipz çeşidiyle markanın ülkedeki varlığı genişletilecek. Şirketin nihai hedefi ise McVitie’s’i 1 milyar sterlinlik küresel bir markaya dönüştürmek. Murat Ülker de yeni ürünleri duyurarak, “Çin’e gelin, McVitie’s Flipz’i tadın” mesajını paylaştı. Serinin ilk adresleri ise Şanghay ve Guangzhou olacak.

Çin’deki operasyonlarını genişletme kararı alan pladis, geleneksel bisküvi ürünlerinin yanında farklı atıştırmalık kategorilerine de yöneliyor. Bu kapsamda McVitie’s ve Flipz markalarının bir araya getirildiği çikolata kaplı pretzel serisi, Çinli tüketicilerin damak zevkine göre yeniden tasarlandı.

Yeni ürünler üç farklı seçenekle hazırlanıyor. Seride matcha-bal, limonlu Bask cheesecake ve çikolata-fındık aromaları bulunuyor. Ürünlerin yalnızca lezzetleri değil, porsiyonları ve ambalajları da Çin’deki tüketim alışkanlıkları dikkate alınarak şekillendirildi. Tek lokmalık ve daha küçük porsiyonlar öne çıkarılırken üretimin de Çin’de, pladis’in onaylı bir iş ortağı üzerinden gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Scotland China Brief’in LinkedIn
’de paylaştığı bilgilere göre pladis, McVitie’s markasının küresel büyüme rotasında Çin pazarına özel önem veriyor. Şirket, klasik bisküvi ürünlerinin yanı sıra farklı atıştırmalıklarla ürün portföyünü çeşitlendirerek Çinli tüketicilerin ilgisini çekmeyi ve markanın uluslararası değerini artırmayı amaçlıyor.

İlk durak Şanghay ve Guangzhou

Çin için hazırlanan yeni serinin ilk etapta Şanghay ve Guangzhou’da satışa sunulması planlanıyor. Ürünlerin Tmall, JD.com ve Douyin gibi çevrim içi platformların yanı sıra Costco, Metro, RT-Mart, Yonghui, Lawson ve FamilyMart gibi perakende noktalarında tüketiciyle buluşturulması hedefleniyor.

Şirket, ilk aşamanın ardından 2027 yılında Çin’deki erişim alanını başka kentlere taşımayı planlıyor. pladis’in ülkede GODIVA aracılığıyla edindiği pazar ve perakende deneyiminin de McVitie’s’in genişleme sürecine katkı sağlaması bekleniyor.

Murat Ülker’den 'Çin'e gelin' mesajı

Çin pazarı için geliştirilen ürünlerin üretim sürecine geçmesinin ardından pladis Yönetim Kurulu Başkanı ve Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi Murat Ülker de konuya ilişkin paylaşım yaptı.

Ülker, ürünlerin üretim hattından çıkmasına ilişkin paylaşımı LinkedIn hesabından yeniden yayınlayarak tüketicilere Çin’e gelip yeni Flipz McVitie’s ürünlerini denemeleri yönünde çağrıda bulundu.

pladis Ticari İşlerden Sorumlu Başkanı David Murray, Çin pazarını McVitie’s’in büyüme planında önemli bir aşama olarak değerlendirirken, şirketin farklı pazarlar ve yeni ürünler üzerinde de çalışmalar yürüttüğünü belirtti.

pladis Asya-Pasifik Genel Müdürü Manoj Loya ise Çin’de tüketicilerin yeni tatlara, farklı ürün formatlarına ve dijital alışveriş kanallarına ilgisinin yüksek olduğuna dikkat çekti. Bu dinamiklerin Çin’i markanın uluslararası büyüme planında öne çıkan pazarlardan biri haline getirdiği ifade edildi.

McVitie’s için küresel büyüme planı

Pladis’in Çin stratejisi, McVitie’s’i yalnızca geleneksel bisküvi ürünleriyle sınırlı tutmayan daha geniş bir büyüme planının parçası. Şirket, farklı ülkelerde tüketici beklentilerine göre yeni ürünler geliştirerek markanın kullanım alanını genişletmeyi amaçlıyor.

Çin’deki hamle de bu stratejinin önemli adımlarından biri olarak görülüyor. Pladis, yerel üretim, e-ticaret ve geniş perakende ağı üzerinden markanın ülkedeki bilinirliğini artırmayı ve uzun vadede McVitie’s’i 1 milyar sterlinlik küresel bir marka haline getirmeyi hedefliyor.


Murat Ülker gıda güvenliğine dikkati çekti: Yaptığınız işin neticesini görmek güzel
Hayat
Murat Ülker gıda güvenliğine dikkati çekti: Yaptığınız işin neticesini görmek güzel
Murat Ülker Demokrasi ve Özgürlükler Adası’nda: Birlik ve ortak gelecek mesajı
Hayat
Murat Ülker Demokrasi ve Özgürlükler Adası’nda: Birlik ve ortak gelecek mesajı
Murat Ülker Hindistan GOYA'sını paylaştı: Darjeeling’in Türkçesi Rize mi?
Hayat
Murat Ülker Hindistan GOYA'sını paylaştı: Darjeeling’in Türkçesi Rize mi?

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026