|

Cezayı ödemeyen çıkış yapamayacak

Türkiye'de trafik cezası kesilen yabancı plakalı araçlar sürücüsünün Türk ya da yabancı olmasına bakılmaksızın, ödeme yapmadan Türkiye'den çıkış yapamayacak. Sınıra en yakın il olan Edirne'de günde 1000 sürücüye ceza kesilirken, bunlardan 300 kadarını ise yabancı plakalı araçlar oluşturuyordu.

Yeni Şafak
13:08 - 21/02/2018 Çarşamba
Güncelleme: 13:44 - 21/02/2018 Çarşamba
Diğer
Yabancı plakalı araçlar cezayı ödemezse ülkeden çıkamayacak
Yabancı plakalı araçlar cezayı ödemezse ülkeden çıkamayacak

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın, yabancı araçların aldığı trafik cezalarının gümrüklerde tahsil edilmesine yönelik yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlandı.

TAŞIT PROGRAMLARI YÜKLENECEK

Yeni uygulamada Emniyet Genel Müdürlüğü kesilen trafik cezalarını Gelir İdaresi Başkanlığı'na, birbirine entegre edilecek bilgisayar sistemleri sayesinde de Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın özellikle araç tescil bölümlerinde kullanılan 'Taşıt-1' ve 'Taşıt-2' isimli programlarına yüklenecek.

CEZAYI ÖDEMEYEN ÇIKAMAYACAK

Türkiye'den çıkış yapmak için sınır kapısına gelen araçlar gümrük araç tescil bölümünde işlemleri sırasında
trafik cezası varsa, gümrükteki veznelere ödeme yapmadan yurt dışına çıkamayacak.

TÜM KAPILARA KONULACAK

Bilgisayar otomasyonun alt yapı çalışmaları sürerken, yeni uygulamanın kısa sürede tüm gümrük kapılarında hizmete alınması hedefleniyor.

1000 SÜRÜCÜDEN 300'Ü YABANCI

Yunanistan'ın yanı sıra Bulgaristan'da sınır komşusu olan Edirne'de bir süre önce Trafik Elektronik Denetleme Sistemi firma tarafından tek taraflı feshedildi.
Uygulamada olduğu dönemlerde kule radar cihazlarında günde 1000 sürücüye ceza kesilirken, bunlardan 300 kadarını ise yabancı plakalı araçlar oluşturuyordu.

#Gümrük ve Ticaret Bakanlığı
#Trafik ceza
#Yabancı plakalı araç
6 yıl önce