|

Tekno-market devri

3 bin 680 perakendeci ve 1 milyonu aşkın kişiyi bir araya getiren 7. Yerel Zincirler Buluşuyor Fuarı için geri sayım başladı. Ana temanın teknoloji olacağını ifade eden TPF Başkanı Mustafa Altunbilek, “Teknoloji sağlıklı ölçümlemeyi getiriyor. Kontrol edemeyecek kimse market açmasın” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 20/03/2015 Cuma
Güncelleme: 21:57 - 19/03/2015 Perşembe
Yeni Şafak

Perakendeci, üretici ve tedarikçi olmak üzere, perakende sektörünün 1 milyonu aşkın paydaşını aynı platformda bir araya getiren 'Yerel Zincirler Buluşuyor' Konferansı ve Fuarı öncesinde, Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) toplandı.



70 BİN İSTİHDAM İLE 3. BÜYÜK SEKTÖR


Toplantıda konuşan TPF Başkanı Mustafa Altunbilek, 15-16 Nisan tarihlerinde yapılacak fuarın, “Dönüşümü Başlat, Geleceği Kazan" temasıyla teknoloji olacağını söyledi. 369 üyeleri ile TPF olarak 3 bin 680 perakende noktasında hizmet verdiklerini aktaran Altunbilek, “Sektör istihdamımız yaklaşık 70 bin kişi. Türkiye'nin en büyük istihdam sağlayan üçüncü sektörüyüz. Geçen yıl yakaladığımız büyüme oranı ise yüzde 14. Toplamda 10 milyar dolarlık ciroya imza atıyoruz. 2023 yılı hedefimiz ise 70 milyar lira" dedi.



ZAMAN TASARRUFU GELECEĞİ BELİRLER


Perakende sektörünün geleceğinin çok parlak olduğunu aktaran Altunbilek, “Bu adımların en başında ise, teknoloji geliyor. Müşterinin artık marketlerde kaybedeceği bir-iki dakikaya bile tahammülü yok. Tüketicisine alışveriş esnasında zaman tasarrufu sağlayamayan marketlerin, tercih edilirliği maalesef düşecek."



Market açana kritik uyarı


Günümüzde, elinin altındaki teknolojiyi en iyi biçimde kullanan ve teknolojinin konforu ile daha rahat olmayı ve zamandan kazanmayı keşfeden bir tüketici kitlesi bulunduğunun altını çizen Altunbilek, “Tüketicinin beklentisi, marketler için de geçerli olacak. Alışveriş tercihlerini, zaman ve konfor belirleyecek" diye konuştu. Teknolojiyi doğru kullanmanın, işletmelerin cirosuna önemli katkılar sağladığına değinen Altunbilek, şöyle devam etti: “Çünkü teknoloji kullanımı, işletmelere her şeyden önce 'sağlıklı ölçümlemeyi' getiriyor. Sektörümüzde yatırım yapmak isteyen işletmecilere, önemli bir uyarıda bulunmak istiyoruz: Mağazasını kontrol edemeyecek olan hiç kimse, market açmasın, başarısızlığa uğrar." Altunbilek bu yılki fuarda geleceğin marketini tanıtacaklarını da ifade etti.





#teknoloji
#market
#perakende
9 yıl önce