23:48, 23/09/2026, Çarşamba
Aydın'da okul çevresinde silahla gezen 17 yaşındaki şüphelilere polis baskını
Aydın’ın Efeler ilçesinde bulunan Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi önünde ellerinde pompalı tüfekle gezen 2 kişiyi gören vatandaşlar polisi alarma geçirdi. Ekipleri fark edince tüfeği pazar yerindeki bir minibüsün teker arkasına saklayarak kaçan 17 yaşındaki şüpheliler kısa sürede yakalandı. Gözaltına alınan zanlılardan birinin okulun son sınıf öğrencisi, diğerinin ise geçen yıl mezun olduğu öğrenilirken, şüphelilerin bölgede "silah ticareti yaptığı" yönündeki ciddi iddia soruşturma dosyasına girdi.
Aydın’ın Efeler ilçesinde bir lisenin çevresinde yaşanan hareketli dakikalar, güvenlik güçlerinin hızlı müdahalesiyle faciaya dönüşmeden engellendi.
Olay, Fatih Mahallesi’nde yer alan Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi önünde akşam saatlerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, ellerinde pompalı tüfek bulunan iki gencin okul çevresinde açıkça dolaştığını fark eden vatandaşlar, paniğe kapılarak durumu derhal 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda asayiş ve resmi polis ekibi sevk edildi.
Tüfeği minibüsün tekerine gizleyip kaçtılar
Siren seslerini duyup polis ekiplerinin geldiğini fark eden şüpheliler, yanlarındaki tüfeği okulun hemen yakınındaki Fatih Kapalı Pazar Yeri'nde park halinde duran bir minibüsün sol ön tekerleğinin arkasına gizleyerek kayıplara karıştı. Bölgeyi ablukaya alan ekipler, titiz aramalar sonucunda gizlenen pompalı tüfeği ele geçirirken, olay yeri inceleme uzmanları silah üzerinde parmak izi çalışması yaptı.
Biri son sınıf öğrencisi çıktı, 'silah ticareti' iddiası araştırılıyor
Kaçan zanlıların izini süren ekipler, güvenlik kameraları ve çevredekilerin ifadeleri doğrultusunda şüphelilerin 17 yaşındaki D.Ü. ve E.R.Ç. olduğunu tespit etti. Gençler, Osman Yozgatlı Mahallesi'nde düzenlenen operasyonla kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı.
Soruşturmanın derinleşmesiyle çarpıcı ayrıntılar da gün yüzüne çıktı. Yakalanan şüphelilerden D.Ü.’nün halen Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde son sınıf öğrencisi olduğu, E.R.Ç.’nin ise geçen yıl aynı okuldan mezun olduğu belirlendi. Öte yandan, iki gencin okul ve çevre mahallelerde silah ticareti yaptığı yönündeki iddiaların da emniyet birimlerince çok yönlü olarak soruşturulduğu bildirildi.










