Mağdurun 12 yaşını tamamlamış olması halinde verilecek ceza, istismar durumunda 10 yıldan, sarkıntılık durumunda 5 yıldan az olamayacak.
12:17, 09/11/2016, ÇarşambaG: Güncelleme: 12:31, 09/11/2016, Çarşamba
Çocuğa cinsel istismar cezası artıyor
Çocuğa cinsel istismar, vücut dokunulmazlığı, patlayıcı madde bulundurma ve nitelikli dolandırıcılık suçlarında cezaların alt sınırı artıyor.
Çocuğa cinsel istismar
Çocuğu cinsel yönden istismar eden, 8 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılacak.
İstismarın sarkıntılık düzeyinde kalması halinde, 3 yıldan 8 yıla kadar hapis cezası verilecek.
Dolandırıcılıkta cezanın alt sınır artıyor
Bilişim sistemlerini, banka veya kredi kurumlarını araç olarak kullanarak dolandırıcılık yapanlara verilen hapis cezasının alt sınırı da 3 yıldan, 4 yıla yükseltilecek.
Kayyum Atanacak
Kaçak sanığın Cumhuriyet Savcısı'na başvurmasını sağlamak amacıyla Türkiye'e bulunan mallarına, hak ve alacaklarına el konulabilecek ve gerektiğinde idaresi için kayyum atanacak.
Uzlaştırma kapsamı genişletilecek
Tehdit, dolandırıcılık ve hırsızlık suçları da uzlaştırma kapsamına alınacak.
Tehlikeli araç kullananlar Tehlikeli araç kullananlar, 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılacak.
