Ailesiyle günün tadını çıkarmak isteyen Semra Gerek,” Valla 2019’dan beri tabiri caiz ise evdeydik. Bütün kurallara uyduk. Yani çocuğum bile kurallara uydu. Yasağın bugün kalktığını duyduğumuzdan beri bugün çok mutluyuz. Hep birlikte ailecek buraya geldik. İnşallah keyifli bir gün geçiririz yine kurallara uyarak tabii. Çok özlemiştik. Bugün Eminönü’nü gezeceğiz” dedi.
15:35, 05/06/2021, CumartesiG: Güncelleme: 15:38, 05/06/2021, Cumartesi

Kısıtlamasız ilk cumartesi gününde Eminönü tıklım tıklım

Kademeli normalleşme kapsamında uygulanan kısıtlamasız ilk cumartesi gününde İstanbullular sabah saatlerinden itibaren kendilerini sokaklara attı. Yerli ve yabancı turistlerin ilgi gösterdiği Tarihi yarımadada bulunan Eminönü'ndeki yoğunluk drone ile havadan görüntülendi.

Kademeli normalleşmeyle birlikte ilk kısıtlamasız cumartesi gününde İstanbul’da sabah saatlerinden itibaren sokaklardaki insan yoğunluğu göze çarptı. Tarihi yarımada bulunan Eminönü’nün de yoğunluk vardı. Güzel havanın tadını çıkaran kimi vatandaşlar, alışveriş yaparken, kimisi de balık tutarak vakit geçirdi.
Kademeli normalleşmeyle birlikte ilk kısıtlamasız cumartesi gününde İstanbul’da sabah saatlerinden itibaren sokaklardaki insan yoğunluğu göze çarptı. Tarihi yarımada bulunan Eminönü’nün de yoğunluk vardı. Güzel havanın tadını çıkaran kimi vatandaşlar, alışveriş yaparken, kimisi de balık tutarak vakit geçirdi.
Eşi ve çocuğuyla gezmeye çıkan Şeyma Yıldıran, “İlk defa dışarı çıktık çocuğumuzu gezdirmek için. İlk cumartesini değerlendirmeye çalıştık. Evde çok sıkıldık. Şu an için plan yok, balık ekmek yemek için geldik biraz gezeceğiz” dedi. Hollanda’dan gezmeye gelen Yunus Ulaş, “Tarihi yarımadayı gezeceğiz. Zaten Hollanda’dan geliyoruz biz. Aslında bize sokağa çıkma yasağı yok. Bugün tarihi yarımadayı gezeceğiz. Eminönü, Sirkeci, Kapalıçarşı olsun. Yarın da döneceğiz” şeklinde konuştu.
Eşi ve çocuğuyla gezmeye çıkan Şeyma Yıldıran, “İlk defa dışarı çıktık çocuğumuzu gezdirmek için. İlk cumartesini değerlendirmeye çalıştık. Evde çok sıkıldık. Şu an için plan yok, balık ekmek yemek için geldik biraz gezeceğiz” dedi.
Hollanda’dan gezmeye gelen Yunus Ulaş, “Tarihi yarımadayı gezeceğiz. Zaten Hollanda’dan geliyoruz biz. Aslında bize sokağa çıkma yasağı yok. Bugün tarihi yarımadayı gezeceğiz. Eminönü, Sirkeci, Kapalıçarşı olsun. Yarın da döneceğiz” şeklinde konuştu.
Yerli ve yabancı turistlerin ilgi gösterdiği Tarihi yarımadadaki yoğunluk ise drone ile havadan görüntülendi. Öte yandan, vapur duraklarında da vatandaşların yoğunluk oluşturduğu görüldü.
Yerli ve yabancı turistlerin ilgi gösterdiği Tarihi yarımadadaki yoğunluk ise drone ile havadan görüntülendi.
Öte yandan, vapur duraklarında da vatandaşların yoğunluk oluşturduğu görüldü.
Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026