Sıcaklıklar 10 derece birden düşecek: 76 ile kar ve yağmur geliyor
13:11, 25/03/2023, CumartesiG: Güncelleme: 14:43, 25/03/2023, Cumartesi
Yeni Şafak

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre haftaya 19 dereceyi bulacak bir sıcaklıkla başlayacağı belirtilen İstanbul'da, çarşamba günü 10 derecelik düşüşle beraber 9 derecenin görülmesi beklenirken yaşanan hızlı soğuma sonrası çok sayıda ilde kar yağışı da bekleniyor.
Meteoroloji'den son dakika kar açıklaması! Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Doğu Akdeniz, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Ordu, Tokat, Niğde, Kayseri, Sivas ve Edirne çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzeyinin yükseklerinin karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; Doğu Anadolu’nun batısı, Güneydoğu Anadolu ile Bingöl ve Muş çevrelerinde yerel olmak üzere kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor. Marmara ile iç kesimlerde yer yer sis ve pus olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun eğimli ve yüksek kesimlerinde çığ tehlikesi riski bulunmaktadır. Güneydoğu Anadolu'da toz taşınımı beklenmektedir.

HAVA SICAKLIĞI:
Kuzey kesimlerde biraz artacağı, doğu kesimlerde azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, genellikle mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeydoğu, zamanla güneydoğu kesimlerde doğu ve güneydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI:
Yağışların; Doğu Anadolu’nun batısı, Güneydoğu Anadolu ile Bingöl ve Muş çevrelerinde yerel olmak üzere kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması (21-70 kg/m2) beklendiğinden yaşanabilecek ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİNE DİKKAT:
Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun eğimli ve yüksek yamaçlarında çığ tehlikesi riski bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

SARI KODLU UYARI
Adıyaman, Elazığ, Malatya, Şanlıurfa illeri için turuncu; Bingöl, Diyarbakır, Erzincan, Gaziantep, Malatya, K.Maraş, Muş, Tunceli, Şanlıurfa, Kilis illeri için sarı kodlu uyarı yapıldı.

Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen'den açıklama geldi:
Bugün, yarın (Pazar) Malatya, Adıyaman'da kuvvetli yağışlara dikkat. Bugün Doğu Anadolu, GDA, Doğu Karadeniz, akşam Trakya yağmurlu. İstanbul'da yağmur yok 15 C. Pazartesi sıcaklıklar artıyor. İstanbul'da 20 C'yi bulur. Salı gününden itibaren hızlı bir soğuma var. Sıcaklıklar 10 derece düşer. Salı gecesi iç bölgelerde KKY ve kar yağışı görülür.

Çarşamba günü de soğuk devam eder. Kar yağışı iç Ege, İç Anadolu, Doğu Anadolu'da var. Bir günlük kış.





