Fabrikanın müdürü olan ev hanımı olan Çiğdem Koçer, Çin'den gelen bir ustadan bir ay eğitim aldıklarını söylüyor.
10:01, 29/08/2017, SalıG: Güncelleme: 13:01, 29/08/2017, Salı
Balık ağları kadınların elinden çıkıyor
Suluova'da, balık ağları her aşamasını kadınların yaptığı bir fabrikada üretilyor. Fabrikanın müdürü olan ev hanımı Çiğdem Koçer, tarlalarda gündeliğe giden kadınları işe alıp çalıştırmaya başladı.
Amasya'nın Suluova ilçesinde, balık ağı üreten bir fabrikada her aşama kadınların elinden geçiyor.
Balık ağları kadınların elinden çıkıyor
Organize Sanayi Bölgesi'nde, 5 yıl önce faaliyete geçen fabrikada, tarlaya gündeliğe giden kadınlar çalışıyor.
Kısa sürede bütün makineleri çalıştırabilecek hale gelen 20 kadının ürettiği ağlar Türkiye'nin dört bir bir yanına gönderiliyor.
Balık ağları kadınların elinden çıkıyor
Fabrika müdürü Çiğdem Koçer, “Tecrübeli arkadaşımız hiç yoktu. Birbirlerinden öğrenerek bu duruma geldik. Kader ağlarını örmüş bizi birleştirdi. Bizde burada balık ağlarını örüyoruz” dedi.
Her aşamasının sabır istediği ağ üretimiyle ilgili Koçer, Ağlarımız daha ince misina ve ipliğe sahip. Germe işlemini de yapıyoruz. Türkiye’de bildiğim kadarıyla bu işlemi yapan başka fabrika yok. Türkiye’nin dört bir yanına, barajlara, göllere ve denizlere olmak üzere balık ağlarımız dağılıyor” diye konuştu.
Balık ağları kadınların elinden çıkıyor
Fabrikada 4 erkek personel de görev yapıyor.
