Yerli yabancı turistlerin en uğrak yerlerinden olan Eminönü, Galata Köprüsü, Kapalıçarşı gibi tarihi semtler bomboş kaldı.
09:53, 27/03/2020, CumaG: Güncelleme: 10:12, 27/03/2020, Cuma
İstanbul'u hiç böyle görmediniz: Hayalet kente döndü
Dünyayı etkisi altına alan koronavirüsün Türkiye'de de görülmesinin ardından alınan tedbirler ve yetkililerin 'evde kalın' çağrılarının ardından İstanbullular sokağa çıkmıyor. Kentte her gün binlerce kişinin ziyaret ettiği Eminönü, Tarihi Galata Köprüsü ve Çarşısı bomboş kaldı. Birçok esnaf kepenk indirirken, megakentin en işlek mekanları ve caddeleri de sessizliğe büründü.
Türkiye'de koronavirüs salgınında vaka sayısı her geçen gün artarken, yetkililer 'evde kalın' çağrılarını her gün yineliyor.

Alınan tedbirler kapsamında birçok iş yeri kepenk kapatırken, vatandaşlar da çağrılara uyarak evinden çıkmıyor.

Birçok kentte sokaklar bomboş kalırken, İstanbul'da da benzeri görülmememiş bir sessizlik hakim.

Eminönü’nde bulunan balık ekmek satan teknelerin önü ile hemen yakınındaki otobüs durakları da sessizliğe büründü.

Arabalı vapur iskelesi de bu boşluktan nasibini aldı.

Galata Köprüsü'de de her gün sıra sıra dizilen balıkçılardan eser yok.

Haliç Köprüsü’nden geçen araçlar parmakla sayılıyor







