|

2 yılda 30 kez ameliyat oldu

Darbe gecesi Akıncı'daki 4. Ana Jet Üs Komutanlığı önüne gelen 9 çocuk ve 15 torun sahibi Mustafa Zorova, bacağına isabet eden üç kurşunla gazi oldu. İki sene içinde yaklaşık 30’un üzerinde ameliyat geçiren Zorova “Vatanım için canımı veririm” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 15/07/2018 Pazar
Güncelleme: 04:15 - 15/07/2018 Pazar
Yeni Şafak
15 Temmuz
15 Temmuz

Darbe gecesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sokağa çıkma çağrısına uyarak Akıncı'daki 4. Ana Jet Üs Komutanlığı önüne gelen 9 çocuk ve 15 torun sahibi Mustafa Zorova, bacağına isabet eden üç kurşunla gazi oldu. Zorova, iki sene içinde yaklaşık 30’un üzerinde ameliyat geçirdi. Ancak Zorova ilerleyen zamanda birkaç ameliyat daha olacak.

GÜNLÜK HAYATI EVİN İÇİNDE

Darbe gecesinde hainlerin üç kursun sıktığı bacağı kopma noktasına gelen gazi Zorova’nın geçen iki yılı tedavi sürecinin zorluğunu gözler önüne serdi. Hayatı hastane ve ev arasında geçen Zorova, dışarıyı görememekten dert yanıyor. O gecenin sembol kahramanlarından biri olan Zorova, o gece terhis olan torunlarından birini kucaklamak yerine hainlerin karşısına dikilmeyi tercih etmişti. “Bizi kimse geçemez” diyerek darbecilere geçit vermeyen kararlılığı ile ilerlemiş yaşında şahadeti göze alan Zorova, yaralanarak gazi olmuştu.

AĞRILARIM VAR

Aradan geçen iki senede yaşadıklarını Yeni Şafak’la paylaşan Zorova, hainlerin kurşunuyla vurulduğunda bacağının kopmak üzere olduğunu ve olayın sıcağıyla vurulduğunu anlamadığını yineledi. Zorova, “Şu anda tedavim devam ediyor. Bacağımda ve ayağımda ağrılarım sürüyor. Şu durumda bir evin dışına çıkacak durumum yok. Bu da benim kaderim” dedi.

YA İDAM YA İÇERDE ÇÜRÜSÜNLER

Bir gazi olarak hükümetten darbecilere dönük beklentilerini de dile getiren Zorova, darbecilerin ya idam edilmesi ya da cezaevinden çıkmamasını istiyor. Zorova, “Hainler cezaları bittikten sonra cezaevlerinden çıkar. Devletin bunları idam etmesi gerekir. Ya da hapisten çıkarmamalı” diyor.

BİR BACAĞA ÜÇ KURSUN SIKILIR MI?

1960 ve 1980 darbelerini de yaşayan Zorova konuşmasında şunları söyledi:

“Bir bacağa üç tane kurşun sıkılır mı? Bacağımı param parça yapmışlar. Bu hainler yaşıyor. Bizler o gün ne için yaptık, vatanımız için, milletimiz için, devletimizin yıkılmaması için sokağa çıktık. Darbeci hainlere dur demek için.

VATANSEVERLER SAĞOLDUKÇA

Bizim gibi vatan sever vatandaşlar sağ oldukça, o hainler hiçbir zaman için başarılı olamazlar. Bu hainler zaten içimizden destek alıyorlar. Şu an Meclis’e milletvekili soktular. Demek ki daha Türkiye’miz de hain var. Cumhurbaşkanımızdan bu dönem bu hainlerin temizlenmesini istiyorum.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı Allah başımızdan eksik etmesin. Türkiye Cumhuriyeti olarak daima arkasındayız. Ben vatanım için canımı veririm.”

Şehit ikizlerin adı
ikiz köprüye verildi

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminde şehit düşen polis memuru ikizler Ahmet ve Mehmet Oruç'un adı, Adana Büyükşehir Belediyesince yapımı tamamlanan "ikiz köprüye" verildi. Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Başkan Hüseyin Sözlü, darbe girişiminin yaşandığı gece Ankara Gölbaşı'nda gerçekleştirilen bombalı saldırıda şehit olan Ahmet ve Mehmet Oruç'un adının, Alparslan Türkeş Bulvarı'nda yaptırılan iki köprüde yaşamasını kararlaştırdı. Sözlü, Çukurova Üniversitesi ile teknik iş birliği yürüterek, Alparslan Türkeş ve Kasım Ener bulvarları ile Mavi Bulvar kesişimine kent trafiğini rahatlatmak amacıyla yapılan "ikiz köprünün" yaklaşık 8 aylık çalışmayla tamamladığını belirtti.

GÖLBAŞI’NDA ŞEHİT OLDULAR

Açıklamada görüşlerine yer verilen ve köprünün açılışının 13 Temmuz Cuma günü gerçekleştirileceğini bildiren Hüseyin Sözlü, "15 Temmuz hain darbe kalkışmasının yıldönümünde, vatanın bölünmez bütünlüğü için teröristlere karşı kahramanca savaşan tüm şehitleri rahmet ve minnetle anıyorum." ifadesini kullandı. Adana Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünde görev yapan Ahmet ve Mehmet Oruç, Emniyet Genel Müdürlüğü Havacılık Daire Başkanlığının Gölbaşı'ndaki tesislerinde, FETÖ'nün darbe girişiminde F-16 savaş uçaklarınca atılan bombalar nedeniyle şehit düşmüş, şehit ikizler Alihocalı Mahalle Mezarlığı'na defnedilmişti.

Taksim’e
heykeli dikildi

FETÖ’nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminde şehit olan Astsubay Ömer Halisdemir'in Taksim'deki heykeline vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Beyoğlu Belediyesi, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Taksim'deki etkinlik alanına 15 Temmuz Şehitlerinin isminin yazılı olduğu platform koydu. Platform önüne ise Şehit Astsubay Ömer Halisdemir'in heykeli konuldu. Kahraman şehidin heykeli, Taksim Meydanı'ndan geçenler tarafından büyük ilgi çekiyor. Vatandaşlar ve turistler, şehit Halisdemir'in heykeliyle fotoğraf çekiliyor. Öte yandan, platform önüne konulan anı defterine de vatandaşlar düşüncelerini yazıyor.

#15 Temmuz
6 yıl önce