|

3 dönemliklere geçici hükümette görev verilecek mi?

Demokrasi tarihinde ilk defa tecrübe edilecek bir dönemin başlangıcı. Başbakan Davutoğlu’nun seçime gideceği AK Partili 11 bakanın kim olacağının yanı sıra, dışarıdan çağıracağı bağımsız isimler de konuşuluyor. AK Parti Sözcüsü Beşir Atalay üçüncü döneminde olanlarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Yeni Şafak
09:26 - 26/08/2015 Çarşamba
Güncelleme: 09:50 - 26/08/2015 Çarşamba
Diğer

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, geçici hükümeti kurma görevini Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda bir araya geldiği Ahmet Davutoğlu'na verdi.



AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Beşir Atalay, muhalefetin seçim hükümetine üye vermemesinin anayasaya aykırı olduğunu söyledi. A Haber canlı yayınında konuşan Atalay, "Anayasanın hükmü partilere seçim bırakmıyor" dedi. Muhalefette daha önce bakanlık tecrübesi olan isimlere bakanlık teklifi götürülebileceğini belirten Atalay, AK Parti'deki 3 dönem kuralı ile ilgili de önemli açıklamalar yaptı.



AK Parti Sözcüsü Beşir Atalay, 3 dönemliklerin kabinede yer almayacaklarını belirtti.

Atalay, açıklamasında "3 dönemlik olan 7-8 kişi var mevcut kabinede. Onlar görev almayacak. Bu kesin. Milletvekili olmayanlar, Ali Babacan, benim konumumda olan, Bülent Arınç, Çalışma ve Tarım Bakanlarımız... 3 dönemlik ve miletvekili olmayanlar bu kabinede yer almayacaklar. Bunlar ayrılacaklar, diğerlerine görev verip vermemek Başbakanımızın takdiri" ifadelerini kullandı.


#AK Parti
#Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Beşir Atalay
#AK Parti Sözcüsü Beşir Atalay
#Beşir Atalay
#Seçim hükümeti
9 yıl önce