|

Abdülhamid'in torunu: Dedem Musul ve Kerkük'ten petrol çıkaracaktı İngilizler istemedi

Birçok büyük projenin sahibi Sultan II. Abdülhamid'in, Musul ve Kerkük'ten petrol çıkarma hayali olduğunu anlatan Abdülhamid'in torunlarından Orhan Osmanoğlu, "Zaten İngilizlerin Sultan Abdülhamid'i istememesinin sebebi buydu" dedi.

Yeni Şafak
10:49 - 7/04/2016 Perşembe
Güncelleme: 13:04 - 7/04/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Sultan II. Abdülhamid'in torunu Orhan Osmanoğlu, Osmanlı'nın son dönemlerinde Musul ve Kerkük'ten petrol çıkarma projelerinin olduğunu, Sultan Abdülhamid'in bu projenin içinde şu anki Türkiye sınırları içinde kalan bazı şehirlerin de olduğunu söyledi.



TRT 1'de ekrana gelen 'Pelin Çift ile Gündem Ötesi'ne Sultan II. Abdülhamid'in torunu Orhan Osmanoğlu konuk oldu.





"İngilizlerin istememesinin sebebi buydu"


Sultan II. Abdülhamid'in Musul ve Kerkük'te petrol çıkarma projesinin olduğunu söyleyen Osmanoğlu, petrol haritalarının çizildiğini anlattı. Adıyaman ve Siirt gibi şehirlerin de projeye dahil olduğunu belirten Osmanoğlu, "Nasıl Marmaray, köprü onun projesiyse, o da bir projesiydi. Yapmak istiyordu ve petrol çıkaracaktı. Zaten İngilizlerin Sultan Abdülhamid'i istememesinin sebebi buydu" diye konuştu.





"Kudüs için de projesi vardı"


II. Abdülhamid'in Kudüs için de bir projesi olduğunu söyleyen Osmanoğlu, "Kudüs, İslam halifesi altında kalarak ama dinlerin ibadet yapabileceği bir yer olacaktı" dedi.





#Sultan II. Abdülhamid
#petrol
8 yıl önce