|

Altan Tan'ın Harun Tokak ile fotoğrafı gündem oldu

FETÖ'nün İsrail imamı Harun Tokak'ın, HDP milletvekili Altan Tan'ın da katıldığı Kuzey Irak'taki bir toplantıda çekildikleri fotoğraf gündem oldu.

Yeni Şafak
11:46 - 28/10/2016 Cuma
Güncelleme: 16:34 - 28/10/2016 Cuma
Diğer

Uşak'ta yürütülen FETÖ soruşturmasında hakkında yakalama kararı bulunan Harun Tokak'la bağlantılı olan ev ve işyerlerine operasyon düzenledi. Buralarda çok sayıda dijital örgütsel verilere el konuldu. Ele geçirilen bilgisayarlarda yapılan incelemelerde, Harun Tokak'ın Kuzey Irak'ta çekildiği belirlenen fotoğrafların birinde HDP Milletvekili Altan Tan ile görülüyor. Akşam gazetesinde yer alan haberde, soruşturmayı derinleştiren polis, Harun Tokak ile beraberindekilerin Kuzey Irak'ta birçok terör örgütü üyesi ile toplantı yaptığı iddia edildi.



Altan Tan: Fotoğraf 2009'de Erbil'de çekildi.


Haber üzerine twitter'dan bir açıklama yapan Altan Tan, fotoğrafın 2009 yılında Erbil'de yapılan Abant Platformu'nda çekildiğini duyurdu.





  • Teröristbaşı Gülen'in danışmanı
  • FETÖ'nün tepe yönetim kadrosunda yer alan Harun Tokak, 1997-2008 yılları arasında Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Başkanlığı'nı yürüttü. FETÖ/PDY'nin İsrail ve Ortadoğu imamlığını yapan Harun Tokak, Fetullah Gülen'in danışmanlığını yapan Başyüceler Meslisi'nin de üyesi. Tokak İçişleri Bakanlığı tarafından aranan teröristler listesinde yeşil listede bulunuyor. Tokak'ın yakalanmasına yardımcı olanlara 1 milyon lira ödül verilecek.



#FETÖ
#Harun Tokak
#Altan Tan
7 yıl önce