|

Arkadaşından 3 gün sonra şehit oldu

PKK, Şırnak’ta yola daha önce döşediği el yapımı mayını askeri araçların geçişi sırasında patlattı. Saldırıda Uzman Çavuş Mehmet Acar ile Jandarma Er Abdulkadir Pektaş şehit oldu. Kars’ta 3 gün önce şehit olan Ali Gökçe’nin arkadaşı olan Acar, arkadaşı için “Mekanın cennet olsun kardeşim” mesajını paylaşmış.

Yeni Şafak
04:00 - 5/08/2015 Çarşamba
Güncelleme: 03:59 - 5/08/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

Şırnak'ta asker ve köy korucularının geçtiği sırada yola döşenen el yapımı mayın uzaktan kumanda ile patlatıldı. Patlamanın ardından roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldıran teröristler, araçtaki Uzman Çavuş Mehmet Acar ile Jandarma Er Abdulkadir Pektaş'ı şehit etti. Bir asker ve bir köy korucusu da yaralandı. Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Şırnak Asker Hastanesi'ne kaldırılan yaralıların hayati tehlikesi bulunmadığı bildirildi. Kaçan teröristlerin yakalanması için bölgede hava destekli operasyon başlatıldı. Olayın yaşandığı bölgeye güvenlik gerekçesiyle araçların geçişine bir süre izin verilmedi.



KUZUM BİZİ BIRAKTIN GİTTİN


Saldırıda şehit olan Uzman Çavuş Mehmet Acar'ın Osmaniye'deki baba ocağına ateş düştü. Kadirli Kaymakamı Muhittin Pamuk ve Jandarma Bölük Komutanı Yüzbaşı Hakan Bozgedik, şehit Uzman Çavuş Mehmet Acar'ın (36) Cemalpaşa Mahallesi'ndeki kardeşi Ahmet Acar'ın evinde kalan annesi Yeter Acar'a acı haberi verdi. Gözyaşlarına hakim olamayan anne, “Yavrum, kuzum, ciğerim, Bizi bıraktın da gittin. Allah kimseye böyle acı vermesin" diyerek ağladı.



İKİ ÇOCUĞU YETİM KALDI


Şehidin kardeşi Ahmet ve kız kardeşi Gül Acar, yakınlarının desteği ile ayakta durmaya çalıştı. Fenalaşan anne ile kızı, ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Şehit haberinin alınmasının ardından Çatıkent Sitesi B Blok'taki eve Türk bayrağı asıldı. Mehmet Acar'ın evli ve iki çocuk babası olduğu 4 kardeşinin bulunduğu ve 14 yıldır uzman çavuş olarak görev yaptığı öğrenildi. Şehidin babası İbrahim Acar'ın ise 8 yıl önce hayatını kaybettiği belirtildi.



MEKANIN CENNET OLSUN KARDEŞİM


Şehit Acar'ın sosyal medya hesabındaki en son paylaşımı ise kendisi gibi uzman çavuş olan arkadaşı Ali Gökçe'nin Kars'ın Kağızman İlçesi'nde teröristlerce yola döşenen mayına basması sonucu şehit olması haberi olmuş. Gökçe'nin fotoğrafını 1 Ağustos'ta Facebook sayfasında 'Mekanın cennet olsun' kardeşim' yazarak paylaşan Acar, 3 gün sonra arkadaşı gibi yol kontrolünde PKK'lı teröristlerce yola döşenen el yapımı patlayıcının patlatılması sonucu şehit oldu. Mehmet Acar'ın cenazesi, bugün Osmaniye Kadirli'de düzenlenecek törenin ardından defnedilecek.





Hainler eve giderken taradı


Muş'un Varto ilçesinde uzman çavuşlar Erkan Akyüz ve Ertuğrul Demir ile astsubay Faruk Arı görev çıkışı evlerine gittikleri sırada terör örgütü mensuplarının silahlı saldırısına uğradı. Kurşunların, vücutlarının çeşitli yerlerine isabet ermesi sonucu yaralanan askerler hastaneye kaldırıldı. Diyarbakır'ın merkez Kayapınar İlçesi'nde bulunan Huzur Polis Merkezi'ne düzenlenen bombalı saldırıda da 1 polis memuru ağır yaralandı.



Kaçanı ATAK vurdu




Şırnak'taki çatışma sonrası dağlık alana kaçan PKK'lı teröristlere karşı, hava destekli operasyon başlatıldı. Karadan zırhlı araçlar


ve eğitimli askerler kaçan teröristlerin izini sürerken, yerli yapım Atak helikopterleri de kullanılıyor.



Cuma'ya terhis olacaktı




Şırnak'taki askeri araca saldırıda şehit olan jandarma er Abdülkadir Pektaş'ın (21), 1 hafta sonra terhis olacağı öğrenildi. Buca ilçesi Mustafa Kemal Mahallesi'ndeki evlerinde acı haberi alan Pektaş ailesi, evlerinin önünde taziyeleri kabul etti. Diyarbakırlı oldukları öğrenilen aileden baba Celal ve ağabey Uğur, taziyeleri kabul ederken gözyaşlarını tutamadı. Uğur Pektaş, 6 ay önce izne gelip düğününe katılan kardeşiyle en son telefonda önceki gün konuştuğunu belirterek, “Cuma günü terhis olacaktı. Son konuşmamızda, dışarı çıkarmadıklarını anlatmıştı. Çok üzgünüz" diye konuştu. Pektaş'ın cenazesi, bugün İzmir'de toprağa verilecek.


#Mehmet Acar
#Jandarma Er Abdulkadir Pektaş
#Ali Gökçe
#pkk
#şehitler
9 yıl önce