|

Bahçeli'den CHP'ye: Siz kim Atatürk kim

MHP lideri Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu. CHP'nin İş Bankası hisselerinin gündeme gelmesiyle çılgına döndüğünü ifade eden Bahçeli, "CHP'nin Atatürk ile yolları çoktan ayrılmıştır. İş Bankası hisseleri hazineye devredilmelidir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk yaşasa CHP'yi evlatlıktan reddederdi. Siz kim Atatürk kim?" ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak
10:51 - 16/10/2018 Salı
Güncelleme: 11:46 - 16/10/2018 Salı
Yeni Şafak
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli

MHP lideri Devlet Bahçeli partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu.

Bahçeli'nin konuşmasından öne çıkan başlıklar:

İsrail belasını er ya da geç bulacaktır

Küresel düzeydeki anlaşmazlıklar insanlığı derinden sarsmaktadır. Dünya istikrarsız ve belirsiz bir süreçten geçmektedir. Uluslararası toplum kendi kendisinin kuyusunu kazmaktadır. İnsanlık değerleri adalet ve ahlak değerleri yok sayılmaktadır. İsrail Gazze'deki katliamlarına devam etmektedir.
Şiddet İsrail'in vazgeçemeyeceği politika haline gelmiştir. Çocuklara silah doğrultacak kadar gözünü kan bürümüştür. İsrail'in arayıp da bulamadığı belasını er ya da geç kavuşacağına inanıyorum.

"Türk milletine tehdit sökmez"

Kurulan tuzaklar bozulmuştur, oyunlar boşa çıkarılmıştır. Provokasyonlar kaynağından kurutulmuştur. Güney kara sınırlarımız boyunca vahim bir senaryo hayata geçirilmek isteniyor. Bekamızı kurban ettirmeyiz, ona buna peşkeş çektirmeyiz. Türk milleti ile oyun olmaz, Türk milletine tehdit sökmez, Türk milletine meydan okunamaz. Okuyanlar bedelini şimdiye kadar ağır ödedi.

"ABD kararını netleştirmelidir"

ABD terör örgütleriyle aleni düşüp kalkıyor. Hedef birlikteliği yapıyor. ABD Türkiye düşmanları ile bir oluyor. ABD kararını netleştirmeli müttefiki Türkiye midir, yoksa YPG/PKK mıdır? Sırtımıza hançer vurmak üzere harekete geçen bir ülkeyle dostluktan nasıl bahsedeceğiz. ABD sözde kürdistan hayaliyle avunuyor PKK/YPG silah desteğiyle palazlanıyor. Türkiye buna sessiz kalamaz. Fırat'ın doğusu tehdit olmaktan çıkarılmalıdır. Kimse bizim sabrımızla oynamak gibi bir hataya düşmemelidir.

"Papaz büyüsü bozulmuştur"

Herkesin gözü önünde Türkiye'den bir papaz gelip gitmiştir. Papaz Brunson Türkiye- ABD ilişkilerini resmen zehirledi. Papaz iki ülkenin diyaloglarını tıkadı, iki ülke hukukunu dinamitledi. Trump, papazı sanki Vietnam, Afganistan ve Irak'tan dönen askerleri gibi kucakladı. Papaz gitmiş kavga bitmiştir, anlaşılan papaz büyüsü bozulmuştur. Pensilvanya'daki papaz ne zaman ülkemize iade edilecektir.

"Türk'e kefen biçilmez"

Türkiye'nin değerini bir papaza indiren bir ülkenin başkanına güven duyulamaz, itibar edilemez. Türkiye ABD'nin sömürgesi, 51. Eyaleti değildir. Asla da olmayacaktır. ABD Başkanı Türk milletini hafife almasın. Bu işin şakası yoktur Türk'e kefen biçilmez, Türk'e tuzak işlemez.

"Sis perdesi aralanmalıdır"

Kayıp Suudi gazeteci olayında insan aklıyla alay edilmektedir. Krize dönüşen Kaşıkçı vakası hakkında temennimiz olayın sis perdesinin aralanmasıdır. Durumun netleşmesi için kimse kaçak güreşmemeli, saman altından su yürütmemelidir.

"Siyasi kaygı taşımıyoruz"

Cumhur İttifakı mahalli idari seçimlerine yön vermelidir. Siyasi kaygı taşımıyoruz. Yeni sistemi tartışmayı açtırmayız, açtırmamalıyız.

Siz kim Atatürk kim?

CHP, İş Bankası hisseleri gündeme gelince çılgına döndü. CHP'nin Atatürk ile yolları çoktan ayrılmıştır. İş Bankası hisseleri hazineye devredilmelidir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk yaşasa CHP'yi evlatlıktan reddederdi. Atatürk'ün gerçek varisi Türk Milletidir, CHP değildir. Siz kim Atatürk kim?

#MHP
#Devlet Bahçeli
6 yıl önce