|

Bahçeli’den İhsan Eliaçık’a Kızılelma yanıtı: Kripto münkir!

MHP Genel Başkanı Bahçeli Gezi olaylarının provokatif çağrıcılarından İhsan Eliaçık'ın Kızıl Elma ile işgili açıklamalarına ilişkin, "Şu rezilliğe bakınız ki, Kızılelma’yı şirk gören kripto münkirler varmış! Bre Allah’tan korkmaz, kuldan utanmazlar, Kızılelma’yı biliyor musunuz da şirk diye yaftalıyorsunuz? Kızılelma’yı duyunca beti benzi atanlar, size rağmen millet olduk, size rağmen istiklalimizi koruduk." dedi.

Yeni Şafak
22:34 - 24/01/2018 الأربعاء
Güncelleme: 22:50 - 24/01/2018 الأربعاء
Yeni Şafak
​Milliyetçi Hareket Partisi  Genel Başkanı Devlet Bahçeli
​Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Gezi olaylarının provokatif çağrıcılarından İhsan Eliaçık'ın “kızıl elma şirk koşmaktır” açıklamasına çok sert tepki gösterdi.

MHP lideri Bahçeli, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından açıklamalarda bulundu.

Bahçeli, Türkiye'nin uluslararası hukuk ve Birleşmiş Milletler kararları doğrultusunda meşru müdafaasını sonuna kadar icra ve ifa edeceğini belirterek, "İstikamet neresi sorusuna Kızılelma cevabını veren kahramanlar oldukça bu millet, bu devlet, bu vatan ilelebet payidar kalacaktır. Şu rezilliğe bakınız ki, Kızılelma’yı şirk gören kripto münkirler varmış! Bre Allah’tan korkmaz, kuldan utanmazlar, Kızılelma’yı biliyor musunuz da şirk diye yaftalıyorsunuz? Kızılelma’yı duyunca beti benzi atanlar, size rağmen millet olduk, size rağmen istiklalimizi koruduk." ifadelerini kullandı.


MHP Lideri Bahçeli, açıklamalarına şu şekilde devam etti:

Kızılelma ülküdür, ülküsüzler anlayamaz. Kızılelma aleme nizam iradesinin tezahürüdür, iradesizler tanıyamaz. Kızılelma Türk milletinin cihana hakimiyet mefkuresi ve sembolüdür, Türk düşmanları tanımlayamaz, işbirlikçiler idrak edemez. Kızılelma, pazarda alınıp-satılan elma değildir. Türk milletinin ilahi sır gibi asırlardır vicdanında yaşatıp büyüttüğü milli ahlakı, milli asabiyeti, milli varlığının istikbal nurudur. Kızıl ruhlar, kirli emeller, gizil ve kindar hevesler Kızılelma’dan gocunsa da, Türk milletinin Kızılelma’sı vardır, mutlaka bir gün ulaşılacaktır.

Merhum Ziya Gökalp bakınız ne diyordu: “Zemini mefkûre, seması hayal; bir gün gelecek, fakat şimdilik masal…” Kızılelma gideceğimiz, gitmek istediğimiz, izimizi kazıyıp ismimizi tarihin alnına yazacağımız her yerdir. Merhum Niyazi Yıldırım Gençosmanoğlu, Malazgirt Marşı’nda, “Kızılelma’ya hey Kızılelma’ya” derken elbette İ’lay-ı Kelimetullah’ı haykırıyor, Türk milletinin özlemlerini seslendiriyor, milli hedef ve hayallerinin önünü açıyordu. İçimizdeki YPG’lilerin, sağa sola konuşlanmış PKK ve FETÖ artıklarının Türk milletinin ülkülerini karalaması, ülke ve ilkelerine kast etmesi imkansızdır. Bu alçalma haline teşebbüs edenler Kızılelma’nın onuruyla manen küle döneceklerdir.

#Devlet Bahçeli
#MHP
٪d سنوات قبل