|

Bakan Soylu'dan sandık çağrısı: Erdoğan’a vefa borcumuz var

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sinoplularla bir araya geldi. Soylu, 14 Mayıs’ta siz hem demokrasiye hem istiklâle hem ülkemizin geleceğine hem de tam bağımsızlığımıza sahip çıktınız. Şimdi 28 Mayıs’a doğru gidiyoruz. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a vefa borcumuz var" dedi

09:51 - 27/05/2023 Cumartesi
Güncelleme: 10:28 - 27/05/2023 Cumartesi
Diğer
Bakan Soylu, Sinop'ta vatandaşlarla bir araya geldi.
Bakan Soylu, Sinop'ta vatandaşlarla bir araya geldi.

Konuşmasına yeni petrol rezervi müjdesiyle başlayan Bakan Soylu, "Sinoplu hemşerilerim, öncelikle size bir müjde ile başlayayım. Bu sabahın 6’sında Şırnak Valimiz aradılar. Esma Çevik 1 bölgesinden ve kuyularından petrol çıkmıştı. 100.000 varille yine kuyudan petrol çıktı. Şimdi bu sabah itibari ile büyük bir heyecanla ve müjdeyle beni aradı. Dedi ki siz uyumazsınız biliyorum Esma Çevik 2 kuyusunu uzun zamandır vuruyorlardı, bu sabah ondan da müjdeli haber geldi" ifadelerini kullandı.


Bakan Soylu'nun açıklamaları şu şekilde;

"Sinoplu hemşerilerim, benim güzel memleketimin ve bu güzel ülkenin son zamanlarında da ilk zamanlarında da hiçbir zaman ürkmediniz, korkmadınız, geri çekilmediniz, sinmediniz. Buraya size teşekkür etmeye, önünüzde saygıyla eğilmeye ve size Allah razı olsun demeye geldim. Kıymetli hemşehrilerim 14 Mayıs’ta siz hem demokrasiye hem istiklâle hem ülkemizin geleceğine hem de tam bağımsızlığımıza sahip çıktınız. Şimdi 28 Mayıs’a doğru gidiyoruz.


Türkiye yüzyılı vizyonunu ortaya koydu

Erdoğan 21 yıldır bu ülkeyi idare etmektedir. Geldiği zaman dedi ki ben ülkeme 2023 yani tam 20 yıllık bir vizyon koyuyorum. Dudak büktüler, boyun kırdılar, beceremezsin, yapamazsın, atıyorsun dediler ama biz bugün 2023’te Türkiye’nin 100. yılındayız. Tayyip Erdoğan beş yıl sonra 2053 vizyonunu ortaya koydu. Tam 50 yıllık bir vizyon. 2002’de iktidar olduğu zaman bu ülke 3 ay önünü göremiyordu. Bugün Allah’a çok şükür 2023’ü, tam 50 yıllık vizyonla 2053’ü gördük. Beş yıl daha geçti. 70 yıllık bir vizyon koydu. 2071 dedi. Şimdi de bugün üç ay önünü göremeyen Türkiye, bugün dünya vizyonsuz ve yönsüz bir şekildeyken, Amerika ne yapacağını bilmezken, Avrupa ne yapacağını bilmezken, bugün Türkiye yüzyılı vizyonunu ortaya koydu ve Allah’a çok şükür hepimiz onun için çalışıyoruz.



"Erdoğan hiçbir gün bir mazeret üretmedi"

Cumhurbaşkanı Erdoğan bir çok sıkıntıyla karşı karşıya kaldı ama hiçbir gün bir mazeret üretmedi. Bugün Allaha şükür İHA’mız var mı, SİHA’mız var mı, Akıncı’mız var mı, Kızılelma’mız var mı? Neden çalıştığımı söyleyeyim. İlk kez batıyı böyle yakaladık, ilk kez Amerika’yı öyle yakaladık, ilk kez Avrupa’yı böyle yakaladık, ilk kez yönsüz yakaladık. İlk kez vizyonsuz yakaladık. Tam 300 yıldır kafamızda boza pişiriyorlar. Dilimize, inancımıza, birliğimize beraberliğimize, toprağımıza, bağımsızlığımıza saldırıyorlar. Bizim özgüvenimizi almaya çalışıyorlar Tayyip Erdoğan Yavuz Sultan Selim köprüsü yaptıkça çıldırdılar. Tayyip Erdoğan, Çanakkale Köprüsü’nü yaptıkça çıldırdılar, Tayyip Erdoğan Ayasofya’yı açınca dengelerini kaybettiler.


"Vefa borcumuz var"

Eskiden Amerika büyükelçisinin lafından titreyen Türkiye, bugün Amerika başkanını bile sallamıyor. Tayyip Erdoğan bizim için de büyük bir fırsattır bu tip liderler ülkelerine 100 yılda bir gelir. Bana diyorlar ki niçin çok çalışıyorsun? Allah şahit bizim ona vefa borcumuz var. Şahsi olarak bir vefa borcum elbette vardır ama benim dedemin yaşayamadıklarından hiçbir dedeyi mahsun bırakmadığı için vefa borcumuz var. Bizim babamızın mücadele ettiği meseleleri bugün hiç kimse hiçbir şekilde hoşnut olmadığını gördüğü için vefa borcumuz var.


Kızlarımızın üniversiteye giderken devlet dairelerine giderken başının en öne eğik olmasını ortadan kaldırdığı için bizim Tayyip Erdoğan’a vefa borcumuz var. Bizim onurumuzu, bizim gururumuzu, dünya beşten büyüktür diyerek bütün dünyaya ülkemizin namını, yılların o ezikliğini ortadan kaldırdı. Yıllarca bizi siz kimsiniz, beceremezsiniz, gerçekleştiremezsiniz, yapamazsınız, diyenlere karşı bu milletin özgüveni ile beraber biz beceriyoruz, arabamızı da yapıyoruz, gemimizi de yapıyoruz, İHA’mızı da yapıyoruz, SİHA’mızı da yapıyoruz diye bize özgüven aşıladığı için ona vefa borcumuz var.29 Ekim 2023 tarihinde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde bu ülkenin dağlarında bir tek terörist kalmayacak. Çevremizdeki coğrafyanın huzurunu ve güvenliğini Allah’ın izni ile dünya lideri Recep Tayyip Erdoğan sağlayacak. Bu millet sağlayacak. İlk kez elimize bir fırsat geçti. İlk kez ayaklarımızın üzerinde duruyoruz. Ben Gaziosmanpaşa’da Sarıgöl Mahallesi’nde doğan bir çocuk olarak Amerika büyükelçisini de Avrupa’nınkini de, Amerika başkanını da takmıyorum ve bu ülkenin lideri için ülkenin geleceği için çalışıyorum. Allah’a çok şükürler olsun" açıklamasında bulundu.



#İçişleri Bakanlığı
#Süleyman Soylu
#seçim
#Recep Tayyip Erdoğan
#cumhurbaşkanı
1 yıl önce