|

Batsın sizin kararınız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM’de alınan ateşkes kararını eleştirerek, “Doğu Guta’daki gelişmeler insanlığa sığar mı? BMGK’da karar alıyorlar; batsın sizin kararınız. Siz insanlığı aldatıyorsunuz, kandırıyorsunuz” dedi. Zeytin Dalı Harekatı ile ilgili son bilgileri de paylaşan Erdoğan, sıranın Afrin şehir merkezine geldiğini söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 7/03/2018 Çarşamba
Güncelleme: 09:39 - 7/03/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Esed rejiminin Doğu Guta’daki insanlık suçunu kınamakla yetinen BM Güvenlik Konseyi’ne sert tepki gösterdi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Esed rejiminin Doğu Guta’daki insanlık suçunu kınamakla yetinen BM Güvenlik Konseyi’ne sert tepki gösterdi

Partisinin Meclis grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, Zeytin Dalı Harekatı, Doğu Guta’daki dram, ittifak başta olmak üzere önemli açıklamalarda bulundu:

Zeytin Dalı Harekatı’nda 46. güne girdik. Sefer bizden zafer Allah’tandır. Şu ana kadar 700 kilometrekarenin üzerinde bir alan teröristlerden temizlendi ve bizim kontrolümüzde. Etkisiz hale getirilen terörist sayısı 2878. 41 askerimiz ile ÖSO’dan 159 kardeşimiz şehit oldu. Zeytin Dalı Harekatı’nda gelinen nokta itibarıyla terör örgütünün sınırlarımızla irtibatı artık tamamen kesildi.

HEDEF ŞİMDİ AFRİN ŞEHİR MERKEZİ

Cinderesi’ne yönelik baskı, ciddi şekilde arttı. Çok yakında burası da temizlenecek ve bundan sonra sıra Afrin şehir merkezinin kuşatılarak orada yuvalanmış teröristlerin başlarının ezilmesine geliyor. Harekatın bundan sonraki kısmının çok daha hızlı şekilde yürüyeceğine inanıyorum.

GÜVEN YUVASINA DÖNÜŞÜYOR

Askerlerimizin kanları pahası ele geçirdikleri yerlere diktikleri şanlı bayrağımızın dalgalandığı her yer, adeta bir güven ve huzur yuvası haline dönüşüyor. Şüphesiz ki ÖSO’yu bir yere koymak mümkün değil. Ana muhalefetin başındakiler veya temsilcileri, ÖSO’ya bir terör örgütü yakıştırmasını yapacak kadar densiz olsalar da bizim için onlar o mücadeledeki en önemli kardeşlerimizdir.


MASKELERİ ANINDA DÜŞTÜ

Başka güçler tarafından başka yer ve zamanlarda gerçekleştirilen zulümleri sosyal medyada Türkiye’ye mal etmeye çalışanların maskesi anında düştü. Hakikatler ortaya çıktığında, yalanlar güneşe maruz kalmış kardan adam misali, hızla eriyip buharlaşmaya mahkumdur. Türkiye’nin PKK/PYD ve DAEŞ terör örgütlerine yönelik sınır ötesi operasyonları, içeride ve dışarıdaki pek çok kesimin gerçek yüzünü de ortaya koydu.

MÜCADELEMİZ İŞLERİNE GELMİYOR

Türkiye’nin Afrin’de, el-Bab’da ne yaptığını, Münbiç’de, Aynel Arap’dan Kamışlı’ya kadar Suriye sınırları boyunca her yerde ne yapmak istediğini millet de dostlarımız da gayet iyi biliyor. Aslında ülkemizin amacının, terör örgütleri ve onların arkalarındaki güçler de farkındalar. Tabii terör örgütlerinin ve arkalarındaki güçlerin derdi Suriye halkının esenliği ve geleceği olmadığı için bu çaba onların işine gelmiyor.

İNSANLIĞI KANDIRIYORSUNUZ

Hanginiz acaba, Ege’de, Akdeniz’de ölümle baş başa olan insanları (mültecileri) topladınız? Siz oralara ancak olsa olsa 6. Filo ile gelirsiniz, uçak gemilerinizle gelirsiniz.

Doğu Guta’daki gelişmeler yenilir yutulur mu? Acaba Doğu Guta’daki gelişmeler insanlığa sığar mı? Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde karar alıyorlar; batsın sizin kararınız! İşleme koyulmayan kararın insanlık için ne anlamı var? Siz insanlığı aldatıyorsunuz, kandırıyorsunuz! Biz boşu boşuna ‘dünya beşten büyüktür’ demiyoruz, anlamı bu...

  • Putin ve Aliyev’le telefon görüşmesi
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan dün akşam Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlhan Aliyev ile ayrı ayrı telefon görüşmesi yaptı. Erdoğan ile Putin’in görüşmesinde, başta Doğu Guta’da yaşanan insanlık trajedisi olmak üzere Suriye’deki son gelişmeler ele alındı. Görüşmede, BM kararı doğrultusunda Doğu Guta’da ateşkesin tam olarak sağlanması için özellikle Türkiye, Rusya ve İran’ın ortak çaba harcamasının önemi vurgulandı. Erdoğan, Aliyev ile yaptığı görüşmede ise Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de 30 kişinin hayatını kaybettiği yangına ilişkin taziyelerini iletti.

Halkın çığlığı varsa sorundur

Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi’nde, 150. Yılında Yargıtay Sempozyumu ve Yargıtay Yeni Hizmet Binası Temel Atma Töreni’nde de konuştu.

Erdoğan, Yargıtayın özellikle son dönemdeki duruşuyla milletin gönlünde ayrı bir yer edindiğini belirterek, “Türkiye, tarihinde ilk defa yargı kurumlarının darbecilere karşı açık ve net duruşuyla karşılaşmıştır. Geçmişte iyi sınavlar veremeyen yargı camiamızın, 15 Temmuz’da gösterdiği cesaret ve dirayet gerçekten takdire şayan” diye konuştu. Erdoğan, “Adalet dağıtmayan savcı ve hakim de zalimler sınıfına giriyor. Devleti yönetenlerin yaptığı adaletsizlik, en azından hukuk yoluyla telafi edilebilirken, yargının sebep olduğu adaletsizliğin telafisi yok. Eğer bir ülkede halk bunalmış ve adalet çığlığı atar hale gelmişse, oradaki yargı sisteminde bir sorun var demektir. Adaleti kaybettiğimizde her şeyimizi kaybedeceğimizi de bilmek zorundayız” dedi.

Yalanlardan gına geldi

Dünyanın adeta bir korkular dünyası haline geldiğini belirten Erdoğan, “Bunun karşısında hiçbir ülke sesini çıkaramıyor. Şu Kudüs meselesinde 128 ülke sesini çıkarttı ve orada tavrını ortaya koydu. Aynı şekilde bu tavrı bir de dünya 5’den büyüktür anlayışını ortaya koymak için dünya koymalı. Biz Türkiye olarak yalnız kalsak da üzerimize düşeni yapacağız” dedi. Erdoğan, şöyle devam etti:

“Ülkemizin sınırları boyunca kurulmaya çalışılan terör koridorunun, rejimle de büyük ölçüde anlaşma sağlandığına göre, tek bir hedefi olabilir, o da Türkiye’dir. Nitekim Afrin’de ele geçirdiğimiz yerlerdeki tüm tahkimatlar, tüm tuzaklar, tüm silahların namluları ne yazık ki ülkemize dönüktür. Buradaki hedef çok açıktır ki Türkiye’nin toprak bütünlüğü, birliği, beraberliği, bekası ve kalkınmasındaki azmidir, gücüdür. İstedikleri kadar yalan söylesinler! İstedikleri oyalama taktiğini kullansınlar, istedikleri diplomasi oyunlarını oynasınlar! Artık bizi kimin ne dediği değil, kimin ne yaptığı ilgilendiriyor. Gözümüzün içine baka baka söylenen yalanlardan artık gına geldi!!!”

  • Mücadele iradesi güçlendi
  • “150. Yılında Yargıtay Sempozyumu ve Yeni Yargıtay Binası Temel Atma Töreni”nde konuşan Başbakan Binali Yıldırım, “Değerli hukuk adamlarımızın gayretiyle yargıda birlik ve çalışma barışı tesis edildi. Bütün teşkilatta, başta FETÖ olmak üzere terör örgütleri ile mücadele iradesi çok daha güçlendi. Yargı, zararlı unsurları ayıklandı ve tek vücut oldu. Yargının örgüt vesayetinden tam olarak kurtulması, şüphesiz 15 Temmuz darbe girişiminden sonraki etkin mücadeleyle mümkün hale geldi” dedi. Yıldırım, “Darbecileri cesaretlendiren, onlara meşruiyet kazandıran, vesayete karşı koyamayan hukuk anlayışı da artık yok olmuştur. O günler, bu güzel ülkemizde bir daha yaşanmayacak. O karanlık günleri özleyenler hiçbir şekilde hukuk sistemimiz içinde kendilerine yer bulamayacak. Yargı kararlı ve hukuktan taviz vermeyen duruşuyla ülkemize kazandırmaya devam edecek” diye konuştu.
  • Yıldırım, darbe teşebbüsü, vesayet arayışı ve terörle Türkiye'yi zayıf düşürmeye çalışan güç odaklarının muvaffak olamayacağını, demokratik bir hukuk devleti olan Türkiye'nin dünyanın ve bölgenin saygın ülkelerinden biri olduğunu söyledi.

Güle güle deriz


Seçimlere ittifaklı girilebilmesi konusunun, ne AK Parti’ye ne de başka bir partiye münhasır olmadığını belirten Erdoğan, “Arzu eden tüm partiler, aralarında böyle bir ittifak kurabilirler. Biz gittiğimiz yol kadar, bu yola kimlerle gittiğimize de bakıyoruz. Seçim ittifakı konusunda MHP ile oluşturduğumuz bu ittifak, şu anda kararlı bir şekilde Mecliste yürüyor. Ayrıca BBP de Cumhur İttifakı’nı desteklediğini açıkça ilan etti” dedi. Erdoğan, isim vermeden Saadet Partisi’ni işaret ederek, “Bu çatının altında olmasını arzu ettiğimiz partiler, eğer kendilerine başka bir yol veya yol arkadaşı seçiyorlarsa, onlara da güle güle demekden başka elimizden bir şey gelmez” diye konuştu. Erdoğan, iyi niyetlerini ve samimiyetlerini, hatta ısrarlarını defaatle ortaya koyduklarına dikkat çekerek, “Biz ülkemizde her şeyden önce, azami müştereklerimizin olduğu siyasi hareketlerle, siyasi partilerle beraber olmanın ittifakını kuruyoruz, asgari müşterekler değil. Onlarla beraber olamayız. Biz azami müştereklerimizin olduğu siyasi hareketlerle beraber olma kararını verdik, adımı da bunun için böyle attık. Biz ümmetin ve milletin birliğini ve beraberliğini sağlamanın adımını atıyoruz” dedi.

15 Temmuz bir milattır


Erdoğan, “Yıllardır topraklarımızda başaramadıklarını şimdi sınırlarımız ötesinden gerçekleştirmeye çalışanlara meydanı bırakmayacağız. Nasıl yıllardır içimizdeki fitnelere geçit vermediysek, 81 milyon tek yürek, tek ses olarak ezanımıza, bayrağımıza, istiklalimize, istikbalimize sahip çıktıysak, dışarıdan gelen tehdidleri de aynı şekilde karşılamakta kararlıyız” diye konuştu. 15 Temmuz’u Türkiye için bir milat gördüğünü, 15 Temmuz’un bir kırılma noktası olduğunu ifade eden Erdoğan, Türkiye’nin 15 Temmuz’dan önceki Türkiye olmadığını kaydetti. Erdoğan, “Unutmayın, biz her an atılacak her adıma hazır bir ülkeyiz, hazır bir milletiz. Eğer böyle bir devlete, böyle bir millete karşı 3-5 teröristi ve çapulcuyu tercih edenler varsa, hiç şüpheleri olmasın ki bu cevabı onların da yüzlerine, yüreklerine çok yakında çarparız. Bunu da bilsinler” dedi.


#Cumhurbaşkanı Erdoğan
#Suriye
#BM
6 yıl önce