|

Çavuşoğlu'ndan yoğun telefon diplomasisi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Şah Fırat Operasyonu ve güncel gelişmeleri görüşmek üzere çok sayıda isimle telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Yeni Şafak
10:22 - 23/02/2015 Pazartesi
Güncelleme: 08:26 - 23/02/2015 Pazartesi
AA

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Şah Fırat Operasyonu ve güncel gelişmeleri görüşmek üzere çok sayıda isimle telefon görüşmesi gerçekleştirdi. 


Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Çavuşoğlu, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Hollanda Dışişleri Bakanı Bert Koenders, İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond, Danimarka Dışişleri Bakanı Martin Lidegaard, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Saud Al Faisal ve NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile telefon görüşmeleri yaparak, Süleyman Şah Karakolu'nun nakledilmesi başta olmak üzere, güncel gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulundu.


Kerry'den yakın işbirliği vurgusu

ABD Dışişleri Bakanlığı'nın üst düzey bir yetkilisi, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Türkiye'nin başarılı Şah Fırat Operasyonu'nu görüştüğünü söyledi. 


ABD Dışişleri Bakanlığından üst düzey bir yetkili, ABD Dışişleri Bakanı Kerry’nin, Şah Fırat Operasyonu'yla ilgili olarak Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile görüştüğünü kaydetti.


“İki bakanın, Türkiye’nin başarılı operasyonunu ele aldığını” kaydeden yetkili, “Ayrıca, Türkiye’ye başsağlığı diliyoruz, özellikle de operasyon sırasındaki kazada ölen Türk askerinin ailesi ve arkadaşlarına” ifadesini kullandı. 


Yetkili, ABD ile Türkiye’nin, istihbarat ve bilgi paylaşımı da dahil Suriye’deki gelişmelerle ilgili yakın ve devam eden işbirliğine sahip olduğunu bildirdi. 

#Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu
#Şah Fırat Operasyonu
#Diplomatik kaynaklar
#ABD Dışişleri Bakanı John Kerry
#Hollanda Dışişleri Bakanı Bert Koenders
#İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond
#Danimarka Dışişleri Bakanı Martin Lidegaard
#Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Saud Al Faisal
#NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg
#yoğun telefon diplomasisi
9 yıl önce