|

Chomsky bugün DGM'de

Ünlü filozof Noam Chomsky, DGM'de yayıncısının duruşma-sını izleyecek. Diyarbakır'a da gidecek olan Chomsky, "İnsan hakları savunucuları ile olmaktan gurur duyuyorum" dedi.

Yeni Şafak
01:00 - 13/02/2002 Çarşamba
Güncelleme: 18:07 - 17/05/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

ABD'li ünlü düşünür ve dil bilimci Noam Chomsky, "Amerikan Müdahaleciliği" isimli kitabını yayınladığı için hakkında dava açılan Aram Yayınevi'nin sahibi Fatih Taş'ın, DGM'deki duruşmasını izleyecek. Türk Hava Yolları'na ait bir uçakla New York'tan dün İstanbula'a gelen Chomsky, Atatürk Havalimanı'nda Şanar Yurdatapan, sosyolog Pınar Selek ile folklorik kıyafetli 2 kız çocuğu tarafından çiçeklerle karşılandı.

Chomsky, gazetecilere yaptığı açıklamada, İstanbul'da olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek, "Buradaki yazar, gazeteci ve insan hakları savunucularıyla dayanışma içinde olduğumu gördüm. Onlarla olmaktan gurur duyuyorum" dedi.

Diyarbakır'a da gidecek

İstanbul'dan sonra Diyarbakır'a gideceğini söyleyen Chomsky, bunun Türkiye'ye bir protesto niteliği taşıyıp taşımadığının sorulması üzerine de, şunları söyledi:

"Hayır, Türk yazarlarından ve insan hakları savunucularından duyduklarımla hareket ediyorum. Çin'de, Arjantin'de ve eski Sovyetler Birliği'nde kitaplarım yasaktı ama, ilk defa bir yerde dava açıldı. Bunu anlamış değilim."

Noam Chomsky, bugün "Amerikan Müdahaleciliği" isimli kitabını yayınladığı için hakkında dava açılan Fatih Taş'ın, İstanbul 3 No'lu DGM'deki duruşmasını izleyecek.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
22 yıl önce