|

CHP'den skandal açıklama: Afrin’e girilmesine karşı çıkıyoruz

ÖSO'ya 'terörist' diyen CHP'lilerin ardından şimdi de CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç skandal bir açıklama yaparak gündeme damga vurdu. Özkoç, "Afrin’e girilmesine karşı çıkıyoruz. Afrin merkezde hem sivil hem asker kaybının çok olacağını düşünüyoruz" dedi.

Yeni Şafak
14:02 - 8/02/2018 Perşembe
Güncelleme: 14:16 - 8/02/2018 Perşembe
IHA
Cumhuriyet Halk Partisi
Cumhuriyet Halk Partisi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Engin Özkoç, "Afrin’e girilmesine karşı çıkıyoruz. Afrin merkezi bir bölge, sivillerin çok olduğu bir bölge ve o bölgede çatışmaların yoğunluğundan dolayı hem sivil hem asker kaybının çok olacağını düşünüyoruz" dedi.


'ASKER KAYBI ÇOK OLACAK'

TBMM’de basın toplantısı düzenleyen CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Afrin operasyonuna ilişkin olarak, "Biz kendi sınır bölgemizi korumakla görevliyiz. Bu bizim hakkımız. Bu hakkımızı sonuna kadar kullanmalıyız. Afrin’e girilmesine karşı çıkıyoruz. Afrin merkezi bir bölge, sivillerin çok olduğu bir bölge ve o bölgede çatışmaların yoğunluğundan dolayı hem sivil hem asker kaybının çok olacağını düşünüyoruz. Türkiye sınırlarını koruyacak, bize tehdit oluşturmayacak belli bir sınır içinse Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun net açıklaması var. Bunun için ne kadar alana girmemiz gerekiyor ve o alanlarda nasıl bir güvenlik oluşturmamız gerekiyorsa sonuna kadar ordumuz bu görevi yerine getirmelidir. Türkiye kendi sınırlarını korumakla görevlidir ve bu onun uluslararası hakkıdır" dedi.

#CHP
#Afrin
#Zeytin Dalı Harekatı
#Engin Özkoç
6 yıl önce