|

CHP'li belediyeleri yandaş basın 'yerel hükümet' ilan etti

İstanbul Büyükşehir ve Ankara Büyükşehir belediyelerinin öncülük ettiği ve valilik izni olmaksızın başlatılan kanunsuz yardım kampanyalarına İçişleri Bakanlığı 'dur' dedi. CHP'ye yakın medya kuruluşları, bu gelişme üzerine İçişleri Bakanlığını hedef alırken CHP'li belediyeleri 'yerel hükümet' ilan etti.

19:39 - 1/04/2020 Çarşamba
Güncelleme: 21:01 - 1/04/2020 Çarşamba
Yeni Şafak
Fox TV sunucusu Fatih Portakal (solda), skandala sahne olan Halk TV yayını (sağda).
Fox TV sunucusu Fatih Portakal (solda), skandala sahne olan Halk TV yayını (sağda).

Dünyayı kasıp kavuran koronavirüs pandemisine karşı Türkiye de her gün yeni önlemler almayı sürdürüyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde tüm kabine, pandemi konusunda atılan adımlara yenilerini ekliyor.


'Biz bize yeteriz Türkiyem' kampanyasına destek çığ gibi

Alınan tedbirlere ek olarak, krizden olumsuz etkilenen vatandaşlara destek amaçlı başlatılan 'Biz bize yeteriz Türkiyem' kampanyasına milyonlarca liralık yardım geldi.


CHP'li belediyeler alternatif kampanya başlattı

Başta İstanbul Büyükşehir ve Ankara Büyükşehir belediyeleri olmak üzere, CHP'li belediyeler alternatif yardım kampanları düzenlediklerini ilan etti.

İçişleri duruma el koydu

Ancak valilik izni olmaksızın başlatılan kanunsuz kampanyalara İçişleri Bakanlığı 'dur' dedi. Söz konusu hesaplara kısa sürede bloke konuldu.



CHP yandaşı basın harekete geçti

Koronavirüs tedbirlerine odaklanan Türkiye'nin gündemi, söz konusu illegal kampanya ile aniden değişti. İdari müdahaleyi propaganda malzemesi haline getiren CHP'ye yakın medya kuruluşları, kanunsuz kampanyayı savunmaya geçti.

CHP'li belediyeleri 'yerel hükümet' ilan ettiler

CHP'li belediyeleri 'yerel hükümet' ilan edilmesi skandalında ilk adımı Halk TV attı. Televizyon yayınında kj'ye "Merkezi ve yerel hükümetin çatışması" ifadesi yansıdı.


Portakal'dan skandal sözler

Büyük tepki toplayan o ifadeye Fox TV eşlik etti. Spiker Fatih Portakal, ana haber bülteninde "Gerek merkezi hükümet, gerek yerel hükümetler... Hangi parti olursa olsun... Bunda bile siyaset yapıyorlar..." ifadelerini kullandı.



  • Türkiye Cumhuriyeti Devletinin 'federe', CHP'li belediyelerin ise 'eyalet' yahut 'yerel hükümet' ilan edildiği o çıkışlar milyonların tepkisini topladı.
#yerel hükümet
#halk tv
#fox tv
#fatih portakal
#ibb
#abb
#istanbul büyükşehir
#ankara büyükşehir
#ekrem imamoğlu
#mansur yavaş
#içişleri
#yardım
4 yıl önce