|

Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP'yi ziyaret edeceğim

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Üsküdar’daki Çilehane Camii’nde cuma namazının ardından açıklamalarda bulundu. Özgür Özel ile dünkü görüşmenin Türk siyasetini yumuşatması açısından olumlu olduğunu belirten Erdoğan en kısa sürede iade-i ziyarette bulunacağını söyledi.

Lokman Özdemir
14:34 - 3/05/2024 Cuma
Güncelleme: 14:49 - 3/05/2024 Cuma
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Üsküdar’daki Çilehane Camii’nde Cuma namazını kıldıktan sonra gazetecilerin sorularını cevapladı.


İşte Erdoğan'ın açıklamaları;

Özgür Özel'in ziyareti iktidar-ana muhalefet ilişkisi açısından olumlu.


"Ziyaretin karşılığını yapacağımı söyledim"


Bundan önceki ziyaretlerde maalesef bu tür adımlar atılmıyordu. Bu adımın atılmasıyla siyasetin yumuşama dönemine girdiğini görüyoruz. Ben de Özgür beye ilk fırsatta böyle bir ziyaretin karşılığını yapacağımı söyledim; Türkiye'nin, Türk siyasetinin buna ihtiyacı var. İlk fırsatta bu ziyareti gerçekleştirerek Türkiye'de siyasetin yumuşama sürecini başlatalım istiyorum. Bu adımı da atacağız.


"40-45 bin Filistinliyi acımasızca öldürdüler"


İsrail-Filistin arasındaki gelişmelerin kabul edilebilir bir yanı yok. İsrail, şu ana kadar 40-45 bin Filistinliyi acımasızca öldürdü. Bir Müslüman olarak bizim buna seyirci kalmamız düşünülemez. Atmamamız gereken adımlar nelerdir, bunları yaptık. Ülkemizde de maalesef siyasetin acımasız yüzü olan bazı partiler de biliyorsunuz bu seçim atmosferi esnasında bunu çok acımasızca kullandılar.


"Acele etmeden bu süreci değerlendirelim istedik"


Bizim İsrail'le ilişkilerimizin sanki onların düşündüğünün dışında imiş gibi de bazı ifadeler kullandılar. Biz de tabii acele etmeden bu süreci değerlendirelim istedik. Şu anda seçimler de bitti ve bu adımı attık. Çünkü İsrail, bizim bu yaklaşımlarımıza maalesef bu olaylar başlamadan önceki süreçte de söylediğimiz halde yani ben Netenyahu ile Amerika'daki yaptığım görüşmeyi sadece durup dururken yapmadım.


"Sabredemezdik ve adımlarımızı attık"


Ama Türkiye-İsrail arasında bazı adımların atılabileceğini göstermek için yaptım. Ama Netenyahu acımasız ve bu acımasızlığını da maalesef bu çocuklara, kadınlara, yaşlılara karşı gösterdi. Onun elindeki imkanlar yok. Tüm batı İsrail'e çalışıyor. Başta Amerika olmak üzere bunlar hep İsrail'e çalışıyorlar. Bu kadar imkanlar seferber edilerek ne yazık ki Filistin'in o garip gureba, fakir insanları İsrail'in bu bombaları karşısında ölüme mahkum edildiler. Bunun karşısında artık biz daha sabredemezdik ve adımlarımızı attık. Aramızda 9,5 milyar dolarlık bir ticaret hacmi vardı. Bu ticaret hacmini de biz yok farz ederek bu kapıyı kapattık. Bundan sonrası hayırlı olsun.




#Recep Tayyip Erdoğan
#cuma namazı
#ak parti
14 gün önce