|

Didem Uslu'yu öldüren babası cinayeti anlattı

Ormanlık alanda cesedi bulunan Didem Uslu'yu öldürme suçlamasıyla tutuklanan baba Hasan Uslu'nun savcılıktaki ifadesi ortaya çıktı. Kızını nasıl öldürdüğünü anlatan katil baba, dondurucu satın almasını ve cesedi gömerken yanında Didem Uslu'nun köpeğini neden götürdüğünü büyük bir soğukkanlılıkla anlattı.

Yeni Şafak
10:45 - 20/01/2019 Pazar
Güncelleme: 12:35 - 20/01/2019 Pazar
DHA
Kızını öldüren cani anne ve baba mahkemede tutuklandı, polisler eşiliğinde cezaevine gönderildi.
Kızını öldüren cani anne ve baba mahkemede tutuklandı, polisler eşiliğinde cezaevine gönderildi.

Edirne'nin Keşan ilçesinde ormanlık alanda kesik kolu ve diğer vücut parçaları bulunan kızı Didem Uslu'yu (32) elleriyle boğup, cesedini bıçakla parçalara böldükten sonra ormanlık alana gömen dönerci Hasan Uslu'nun (55) savcılık ifadesi ortaya çıktı.

Hasan Uslu, kızının psikolojik sorunları bulunduğunu, 14 Aralık 2018'de evde tartışırken kendisine ve eşine hakaret edip saldırdığını iddia etti. Tutuklanan baba Uslu, bunun üzerine sinirlenerek kızını elleriyle boğduğunu itiraf etti.

Cesedi parçaladı dondurucuda sakladı

Hasan Uslu, bıçakla parçaladığı cesedi bir süre derin dondurucuda sakladıktan sonra sırt çantası içerisinde kızının köpeği 'Şans'ı da yanına alarak 7 gün boyunca parça parça ormanlık araziye gömdüğünü söyledi.

Tutuklanan anne Satı Uslu (53) ise ifadesinde kızının kendisini ittirmesiyle bayıldığını, olayı sonradan öğrendiğini ve bu süreçte aldığı sakinleştirici ilaçların da etkisiyle odasından hiç çıkmadığını öne sürdü.

Bana ve eşime hakaret etti

  • Şüpheli baba Hasan Uslu, savcılığa verdiği ifadede olayı tüm detaylarıyla anlattı. Kızı Didem Uslu'nun, 14 Aralık 2018 tarihinde, sabah saatlerinde eve alkollü gelerek eşi Satı Uslu'yla tartıştığını iddia eden Hasan Uslu, "İstanbul'a otobüs bileti varmış. Bileti bendeydi. Bu bileti istedi, daha sonra bende olan bileti kızıma verdim. Bileti buruşturup eşimin ağzına sokmaya çalıştı ve 'Bunu yiyeceksin' dedi. Bana ve eşime hakaret etti, ağza alınmaz küfürler etti, tartışma sırasında kendimi kaybettim" şeklinde konuştu.

"Sakinleştiremedim, tekme attı, daha sonra boğarak öldürdüm. Kendi yatak odasında öldürdüm" diyen katil baba, şöyle devam etti:

"Eşim bu sırada Didem onu tartışma sırasında ittirdiği için bayıldı. Eşim, kızımızı boğazladığımı görmedi. Bir müddet bekledim, hanım kendine gelip öbür odaya geçmiş. Ben de diğer odaya geçtim. Hanımıma, 'Boğarak öldürdüm' dedim. O ilaç alıyor zaten, sakinleştirici almıştı, o yüzden tepki göstermedi.

Cesedi parçalamaya karar verdim, derin dondurucu satın aldım

Sonra ceset bir gün boyunca yatak odasında kaldı. Cesedi parçalamaya karar verdim. Ayin 15'inde derin dondurucu dolap aldım ve 16'sında cesedi parçalamaya başladım.

Ormana giderken Didem'in köpeğini de yanıma alıyordum

7 gün boyunca parçaları taşıyıp, dediğim ormana parça parça götürüp gömdüm.

Taşıma işi bittikten sonra odayı temizledim. Yatağa az bir şey kan bulaşmıştı, çarşafı yıkayıp çöpe attım. Yatağı da parçalayıp çöpe attım. İçeriyi temizlediğim sırada ve çamaşırları yıkadığım sırada eşim odadan çıkmadı. Suçlamaları kabul ediyorum, olay anlattığım gibidir. Kimseden yardım almadım, tek başıma, sadece kendim yaptım, pişmanım."

Savcılıktaki ifadelerinin ardında mahkemeye sevk edilen baba Hasan ve anne Satı Uslu, tutuklanarak, cezaevine konuldu.

#Didem Uslu
#Cinayet
#Edirne
5 yıl önce
default-profile-img