|

Diyarbakır'da 850 polisle asayiş uygulaması

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’nce vatandaşın can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla başlatılan huzur ve güven uygulaması sıklaştırıldı. Dün gece şehrin giriş ve çıkışlarında 850 polisin katılımıyla "güven ve huzur" uygulaması yapıldı.

Yeni Şafak
13:22 - 1/07/2015 Çarşamba
Güncelleme: 10:25 - 1/07/2015 Çarşamba
AA

Emniyet Müdürlüğü'nün çeşitli birimlerinde görev yapan polis ekipleri, Sur ilçesinde asayiş uygulaması gerçekleştirdi.



Emniyet Müdür Yardımcısı Murat İbrahim Yavuz, yaptığı açıklamada, daha önce yapılan asayiş uygulamalarında verimli sonuçlar aldıklarını ve halktan olumlu geri dönüşler olduğunu söyledi.



Uygulamaya katılacak polislere seslenen Yavuz, ''Polisliğin çok zor bir meslek olduğunu bilerek seçtiniz. Daha önce Bağlar ve Yenişehir ilçelerindeki uygulamalara katıldınız. Son derece verimli sonuçlar elde ettik. Halkımızdan bunun geri dönüşümünü alıyoruz. Suçlu dahi olsa bizim insanımız olduğunu unutmayın. Amacımız kötüleri iyilerin arasından temizlemektir" dedi.



Yavuz'un konuşmasının ardından polisler 15 kişilik gruplar halinde Sur ilçesine hareket etti. Cadde ve sokaklarda şüphelilerin üst aramasını yapan ekiplerin çalışması gece geç saatlerde son buldu.



Uygulamada hakkında arama kararı bulunan 5 kişi yakalandı, 2 tabanca ele geçirildi. Ayrıca yasa dışı tombala oynattığı belirlenen 3 iş yeri için işlem yapıldı.



Yavuz, çalışmanın ardından İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde toplanan polislere teşekkür etti.

#Diyarbakır
#''Güven ve Huzur'' uygulaması
#Polis
9 yıl önce